Af Redaktionen
Med stor hjælp fra både Myrthue, Vadehavscentret, Nationalpark Vadehavet og en række lokale virksomheder er det lykkedes Esbjerg Kommune at samle hele 175.000 kroner ind til tv-indsamlingen Danmark redder jord.
Børnehus Syd fra Egebæk-Hviding stillede med stærkeste hold til bioblitzen mandag. Her er de ved at fortælle Klaus Melbye fra Vadehavscentret, hvor mange forskellige dyr- og plantearter, som de har fundet. Foto: Susanne Terman Pedersen, Esbjerg Kommune
Naturen ved Vadehavet har været i fokus i denne uge. Først med fortællinger i Go’ Morgen Danmark og Vejret og senere i TV Syd.
For under kyndig vejledning fra de kompetente naturvejledere fra både Vadehavscentret og Myrthue har der i ugens løb været arrangeret både Nattevandring over Vaden til Mandø og en Bioblitz, hvor både børnehavebørn, skolebørn, gymnasieelever og voksne talte dyre- og plantearter.
185 forskellige arter blev der talt i løbet af de to timer, som bioblitzen ved Vadehavet løb over. Og med en donation på ca. 135 kroner pr. art, så har renovationsselskabet Marius Pedersen doneret 25.000 kroner til indsamlingen.
-Vi er meget stolte over, at det er lykkedes os både at få sat fokus på de mange spændende dyre- og plantearter som vi har i og omkring Vadehavet. Samtidig med at vi har fået samlet så mange penge ind til mere vild natur. Vi har alle et ansvar for at passe på og bevare vores natur, og derfor er jeg også glad for, at vi på vores nattevandring havde repræsentanter med fra erhvervslivet fra hele kommunen, fortæller Jesper Frost Rasmussen, borgmester i Esbjerg Kommune.
Natten mellem søndag og mandag var 15 direktører og andet godtfolk på tur ud over vaden fra Mandø Ebbevej til Mandø, og med gummistøvlerne placeret godt i vandet gik turen ud i mørket til en helt unik oplevelse, der involverede både et havblik Vadehav, gnistrende selvlysende morild i vandet og fuglefløjt på den kulsorte nattehimmel.
-Vi har haft en fantastisk tur. Når vi arbejder med ressourcer fra naturen, har vi også et ansvar for at hjælpe med at bevare den til de næste generationer, derfor støtter vi gerne op om så stærkt et initiativ, siger Ole Hansen, head of Development, Business og JV hos Total og deltager på nattevandringen.
Deltagerne på nattevandringen betalte minimum 10.000 kr. pr. person. Total valgte at donere hele 30.000 kroner til indsamlingen. Dermed gav nattevandringen en donation på 150.000 kroner.
Helt konkret betyder det, at Esbjerg Kommune med nattevandring og bioblitz har samlet 175.000 kroner ind. En donation, der betyder, at Den Danske Naturfond kan opkøbe og bevare eller genetablere 14.583 m2 natur – hvilket svarer til to gange Mandøs areal.
Søndag aften kan man følge landsindsamlingen live på TV 2 fra kl. 19.30, og se hvor meget resten af Danmark får samlet ind til mere vild natur.