Der vil være noget for enhver smag, når festugen skydes i gang den 9. til den 17. august. Det foreløbige program byder på et væld af festlige arrangementer indenfor musik, teater og kunst. Vores borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) står for den officielle åbning på Torvet, og så er vi i gang med masser af musik. En hyldest til Kim Larsen med lokale musikere, så kommer bandet The Boss – en tribute til Bruce Springsteen, og afslutningsvis 80ér rock med Hair Metal Heroes.

Lørdag den 10. august bliver der virkelig gang i den, først med åbningen af containerudstillingen på havnen, Hundens Dag i Vognsbølparken, International Dag på Torvet, Grand Old Rock på havnen ved Sydvesten, Opera i det fri i Byparken, The Color Run, der starter ved Museumspladsen. Om aftenen er der ”The Sound Of Esbjerg” på Torvet, hvor flere af byen restauranter og natklubber og studerende er gået sammen om, at lave en kæmpefest.

Søndag den 11. august kan man komme på gudstjeneste på havet, dyrke yoga i Vor Frelsers Kirke, nyde korsang på Torvet eller høre mere musik på havnen. Derudover kan der nævnes Containerudstillingen der forsat er åben, Museumsfyrskibet, international gadeteater, Markedsdag og Børnedag, Opera og hyldestkoncerten for Woodstockfestivalen kan alt sammen opleves på Torvet, hvor Mojo Hands og Johnny Madsen. For ikke at glemme Muscic4Free inden der lørdag afrundes med en promenadekoncert, og musik fra Kiefer Sutherland, Halberg & Friends og naturligvis Rasmus Berg alias John Mogensen, inden det store festfyrværkeri kl.24 lukker og slukker for nogle hæsblæsende dage.