Af Redaktionen

Med seks SOV og tre nybygninger på vej er ESVAGT markedsleder på SOV-konceptet. For erfaring og kompetence er i høj kurs.

ESVAGT begyndte at udvikle det banebrydende SOV-koncept (Service Operation Vessel) tilbage i 2010, og efter få år var det konkrete resultat helt på plads.

Siden har ESVAGTs SOV-koncept sat standarden for kosteffektiv og sikker drift af offshore vind-parker og etableret rederiet som absolut markedsleder.

“SOV-konceptet var innovativt og nyskabende, da vi lancerede det, og det ramte et behov fra operatører og parkejere”, siger Thomas Fauerby, Head of Business Development i ESVAGT: -Siden har vi sammen med vores kunder udviklet og udbygget konceptet betydeligt. Vi har udnyttet forspringet til at opbygge en kompetence og faglighed, så ESVAGT i dag både er den mest erfarne og mest innovative operatører på området”.

6.000 overførsler årligt

ESVAGT har en klar ambition om at fastholde sin position. Med seks SOV i flåden og yderligere tre på vej har rederiet flere SOV-skibe end nogen anden operatør, og rederiet har en betydelig erfaring i alle aspekter af serviceringen af havmølleparker.

-Vi gennemfører over 6.000 transfers med gangvejssystemer hvert år; vi har siden 2018 haft 7.500 operationer med vores Safe Transfer Boat (STB), som er en integreret del af ESVAGT SOV, og vi har udført over 8.000 kranoperationer til havvindmøller siden 2015, siger Thomas Fauerby og fortsætter -Hver eneste operation gør os bedre. Vi har opbygget en operationel erfaring og kompetence, som er af stor værdi. Aktuelt har flere end 150 ESVAGT-søfolk deres daglige arbejde i en havmøllepark, og en tredjedel af vores skibsofficerer har mere end 3 års erfaring med SOV-operationer. Det er en klar fordel i hverdagen og betyder samtidig, at vi har en kompetent og erfaren talentpulje at tage af, når vi skal sammensætte en besætning til et nyt offshore vind-skib, siger han.

Det er efterspurgt af markedet.

-Det er betryggende for kunderne, at vi kan indlede en operation i en ny park med et nyt skib – og samtidig levere en garvet, erfaren besætning, som performer fra første dag. Uanset om servicekontrakten er af kort varighed eller løber gennem mange år, så giver den kortest mulige indkøringsfase en klar fordel på både driftseffektivitet og sikkerhed, siger Thomas Fauerby.

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs og servicerer både olie & gas samt offshore vindindustrien.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Vi servicerer havvindmølleparker med en flåde af dedikerede Service Operations Vessels (SOV), et koncept som ESVAGT var de første til at introducere i 2010. Udover kabiner og fritidsfaciliteter er SOVerne udstyret med bl.a. kontor- og mødefaciliteter, reservedelslagre og værksteder. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.