Af Sabina Schmidt

Den nuværende krise har bragt en masse omvæltninger med sig for samfundet og den enkelte. Men en ny undersøgelse viser, at den også har ført til en række usunde vaner hos mange af os.

Da Danmark blev lukket ned, betød det lukkede fitnesscentre og for manges vedkommende blev kontorstolen på arbejdet udskiftet med sofaen i hjemmet.

Og hvis du har haft følelsen af, du har spist mere usundt og bevæget dig mindre, kan du trøste dig med, at du ikke er alene.

For i en ny undersøgelse, som Kantar Gallup har foretaget for Gjensidige Forsikring, svarer hver fjerde dansker, at de har indtaget mere slik, chips og sodavand under krisen.

Og samtidig svarer knap 30 procent af de adspurgte, at krisen også har fået dem til at træne mindre.

Og lysten til at lave mad derhjemme, er også faldet betragteligt for mange af os, for hver femte af de adspurgte erkender, at de har købt mere take away under krisen.

Derudover indrømmer ti procent af danskerne, at krisen har fået dem til at drikke mere.

Og selvom det er nemt at falde ind i en rytme med usunde vaner, så er det vigtigt at man laver nogle rutiner, hvor man undgår at række ud efter slikskålen som det første, lyder det fra Per Østergaard, der er direktør i Gjensidige Forsikring.

”Det kan være svært ikke at tillægge sig nogle usunde vaner, når man pludselig bruger meget tid derhjemme, men det kan være en god idé, at lave regler for sig selv, så det eksempelvis kun er enkelte dage, der må spises slik, og at der er indlagt en form for fysisk aktivitet dagligt, f.eks en gå-tur, som også kan hjælpe på ens mentale velbefindenhed,” siger Per Østergaard.

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er foretaget af Kantar Gallup i maj 2020 blandt 1025 repræsentativt udvalgte danskere for Gjensidige Forsikring.

Har du ændret vaner under corona-krisen?

  • Spiser mere slik, chips, sodavand mv 24 %
  • Spiser mere take away 18 %
  • Spiser mindre slik, chips, sodavand mv 3 %
  • Spiser mindre take away 5 %
  • Træner mere 9 %
  • Træner mindre 27 %
  • Ingen af ovenstående 39 %
  • Ved ikke 3 %