Af Lene Memborg

Flere borgere har modtaget e-mails og sms-beskeder om, at Sundhedsstyrelsen har sendt dem ny vigtig digital post. Men det er ikke sandt – beskederne er falske!

Det oplyser Sundhedsstyrelsen og advarer i stedet for borgere mod at stole på beskederne. ”I beskeden er et link, som åbner et velkendt skærmbillede af login via NemID. Beskeden er falsk. Derfor er det vigtigt, at borgere absolut ikke indtaster deres oplysninger, eller på anden måde reagerer på den falske e-mail,” lyder rådet fra Styrelsen.

Flere ting indikerer, at der er tale om en falsk besked.

Der står blandt andet, at du har modtaget en besked fra Sundhedsstyrelsen, og at du kan logge på sundhedsstyrelsen.net.

”Det er IKKE Sundhedsstyrelsens side. Adressen leder til en falsk hjemmeside. Den falske side ligger på et såkaldt net-domæne, mens Sundhedsstyrelsens hjemmeside ligger på et dk-domæne, forklarer de.

På skærmbilledet, der til forveksling ligner login-siden til NemID, fremgår netadressen www.nemid.nu, der erstatter det ægte NemLog-in.

Men vigtigt at bemærke at alle offentlige hjemmesider ligger på dk-domæner. Hvis du modtager besked med en opfordring om at åbne et link til en offentlig hjemmeside, der ender på andet end .dk, er der tale om en falsk e-mail, oplyser Sundhedsstyrelsen.

Hvis du har indtastet dine oplysninger på den falske side, er der flere ting, du skal gøre:

Først skal du straks spærre dit nøglekort.

Dernæst skal du holde øje med din bankkonto og kontakte politiet, hvis du oplever, at dine oplysninger bliver misbrugt.