Af Redaktionen   Foto: Esbjerg Kommune

Godt 1,2 mio. kr. bliver i 2020 uddelt fra Esbjerg Kommunes fritidskulturelle pulje til gavn for 20 foreninger i hele kommunen. Kultur & Fritidsudvalget har netop fordelt næste års tilskud til en lang række spændende projekter, som især tilgodeser børn og unge.

20 foreninger kan til næste år se frem til at få et økonomisk tilskud til at gennemføre projekter, som giver forholdene for medlemmerne et løft. Kultur & Fritidsudvalget i Esbjerg Kommune har netop godkendt fordelingen af 1.207.000 kr., som i løbet af 2020 bliver sendt ud til foreningerne fra kommunens fritidskulturelle pulje.

Foreningernes ansøgninger og projekter er meget forskellige. Udvalget har for eksempel givet tilskud fra puljen til indendørs bander i Andrup IF, elektronisk kampudstyr til Esbjerg City Taekwondo Klub, udskiftning af tæppe på minikunstgræsbane i Esbjerg IF 92 – Fodbold, etablering af tribune og teorilokale i Esbjerg IF 92 – Hurricanes, udvidelse af en klatrevæg i Ribe Klatreklub, etablering af e-sport med 10 computere i Vejrup IF, nyt tag på en spejderhytte hos spejderne i KFUM Esbjerg V og køb af kanoer og en trailer til spejderne i KFUM Skads.

Ansøgningerne vidner om en stor alsidighed i kommunens foreningsliv, og det vil vi gerne bakke op om. I Kultur & Fritidsudvalget er vi glade for at kunne støtte nogle af de mange gode initiativer med midler fra den fritidskulturelle pulje, så vi sammen kan få skabt de bedste rammer for et sundt, aktivt og spændende fritidsliv for alle i vores kommune, siger formand for Kultur & Fritidsudvalget, May-Britt Andrea Andersen

Bred fordeling i hele kommunen

Udvalget har i år modtaget 64 ansøgninger om tilskud, og heraf falder 47 ansøgninger inden for de principper for fordeling, som gælder for midlerne fra den fritidskulturelle pulje. Det handler blandt andet om at prioritere foreninger for børn og unge og sikre en bred geografisk fordeling i hele kommunen. Samtidig er der lagt vægt på at tilgodese foreninger, som ikke fik tilskud sidste år, ligesom hver forening kun kan få tilskud til én ansøgning.