Tekst: Ebbe Salomonsen
Annelene har ikke stået stille, der har hele tiden være nye ting der skulle undersøges og hendes nysgerrighed har haft stor betydning for hendes musikalske rejse.
Annelene har rod i det Sønderjyske hvor Bevtoft var hjemstavnen og udgangspunktet for den musikalske rejse som blev grundlagt i familien hvor forældrene spillede folkemusik. Med musikken som bagage, blev MGK i Kolding adgangen til en start på musikkonservatoriet i Odense. Og en flytning til Esbjerg hvor hun nu har afsluttet sin uddannelse, som Cand. Mus. i folkemusik med violin som hovedinstrument. At flytte midt i en uddannelse var lidt hårdt, venne kredsen og trygheden, men det endte med at blive en positiv oplevelse. Baggrunden var at folkemusik-linjen var startet op på Odense Musikkonservatorium, men blev flyttet til til Syddansk Musikkonservatorium. Det fik betydning for musikken på flere forskellige måder, dels blev der afprøvet nye muligheder ved at lærer af hinanden.
Kan der skabes ny musik – Ja det kunne der og der bliver eksperimenteret og skrevet ny musik som bliver fremført over for publikum ved en lang række koncerter året igennem i Cafeen og koncertsalen på konservatoriet eller på spillesteder i Esbjerg by.
Annelene har nu valgt at leve af at spille musik og det giver udfordringer med at få hverdagen til at hænge sammen og betale husleje så her gælder det om at have flere forskellige indtægts muligheder. Personlig undervisning, vikar for andre på uddannelses stederne, skrive ny musik, være med til arrangere noget nyt sammen andre, afprøvninger af nye ideer, som eks. “NU SJÄV” Duo bestående af guitarist Michael Hornhaver og Annelene. – Vi spiller ny-komponeret musik, og om-arrangere traditionel musik, gerne med sønderjyske rødder da vi begge er fra Sønderjylland. Navnet på bandet betyder “sjov” på sønderjysk som blev afprøvet i 2018. Og så er det altid spændende at spille med forskellige musikere i flere forskellige sammensætninger alt efter hvilken opgave/ koncert der skal gennemføres.
Annelene er meget opmærksom på hvad der sker mellem hende og publikum, det er hele tiden et “ping – pong” hvordan bliver musikken og sceneoptræden leveret, hvordan får man fat i publikum og giver dem en ekstra oplevelse. Der skal altid lige bruges lidt tid på at efter evaluerer og stille spørgsmål, hvad gik godt og hvad gik galt og hvad kan der læres af det.
At være selvstændig betyder også at sikrer sig en god baggrund for at drive en “virksomhed”. Det skaber ro til at skabe nye ting.
Annelene er nu i gang med en efteruddannelse som “Solist” der er en overbygning, der blandt andet går ud på hvordan man omsætter en ide til et færdig komponeret stykke. Annelene har valgt at arbejde med at “Blødgøre folkemusikken”. Hvordan man gør det? Det viste hun ved sin optræden “Torsdags Cafeen” i Syddansk Musikkonservatorium sammen tre rytmiske musiker, Gunner på orgel, Snæbjørn på Saxofon og Magnus på trommer og til dette arrangement havde hun skrevet nye nummer. Denne aften viste hun, at det kan lade sig gøre, med mange spændende indgange og elementer der på en fantastisk måde er med til at skabe mange nye og kreative muligheder. For publikum betyder det mange nye musikoplevelser at reflektere over, for det er det finurlige ved Annelene – hun får os til at reflektere igennem hendes musik.
Annelene er nu godt på vej og nysgerrigheden bevare hun heldigvis, så er det er bare med at følge hende, når hun træder op på scenen og levere sit veltilrettelagte show, med nye kreative effekter der skaber musikken. Hende kan du godt holde øje med – hun kommer til at gå langt med musikken!
Hjemmeside : www.annelene.net Facebook : annelene
[smartslider3 slider=81]