Af Redaktionen     Foto: Camilla Winther

I fem dage flytter Det Kongelige Teater containere fulde af leg og kreativitet til Esbjerg. Det sker samtidig med Aprilfestival, så hele kommunen i uge 13 bliver et mekka af kultur og oplevelser for børn.

Kreativiteten og legen får frit spil, når Det Kongelige Teaters børneunivers, Postyrium, bringer magien fra teatret med til Esbjerg Kommunes børn. I fem dage, fra den 29. marts til den 2. april, flytter Postyrium ind på Torvet i Esbjerg med flotte containere, hvor børn sammen med deres voksne kan træde ind i en eventyrlig verden af dramatik, opera, ballet og musik. Her kan de bl.a. prøve ballettrin foran et stort spejl som i en rigtig prøvesal, lytte sig klogere på forskellige instrumenter fra orkestergraven og meget mere.

Aktiviteterne i Postyrium er gratis og passer bedst til børn fra fire til ti år.

-I Postyrium vil vi gerne give børn mulighed for at udforske og lege med klassisk scenekunst. Her får fantasien og legen luft under vingerne, og vores håb er, at børnene for en stund glemmer lektier og mobiltelefoner og bare leger, lytter, griner og danser, siger Dorthe Paulli, udviklingsdirektør på Det Kongelige Teater.

Kultur og oplevelser er vejen frem

Postyrium besøger Esbjerg samtidig med Aprilfestival, som er verdens største teaterfestival, og derfor bliver Esbjerg Kommune i en hel uge et overflødighedshorn af kulturoplevelser for børn og unge. Mens Postyrium inviterer børnene indenfor på Torvet i Esbjerg, byder Aprilfestivalen på teaterforestillinger i hele kommunen. I dagtimerne er det daginstitutioner og skoler, der får besøg af teatrene, mens der på hverdagseftermiddage bliver spillet teater rundt i kommunens byer, og i weekenden rykker festivalen ind på spillesteder i Esbjerg.

Formanden for Kultur & Fritidsudvalget, Jakob Lose, glæder sig til at opleve kommunen summe af kulturliv.

-Vi er selvfølgelig stolte af at få besøg af Det Kongelige Teaters Postyrium og være værter for Aprilfestival på én gang. Sikke en volumen og kvalitet af kultur for børn vi får samlet her hos os. Jeg håber, at mange familier vil bruge ugen til at få nogle nye og gode oplevelser sammen, og jeg ser det også som et klart signal om, at vi mener det, når vi siger, at kultur og oplevelser er vejen frem for Esbjergs udvikling, siger Jakob Lose.

Besøg Postyrium

Først på dagen besøger børn fra dagtilbud og skoler Postyrium på Torvet, mens alle andre er velkomne tirsdag den 29. marts til fredag den 1. april kl. 14.30-16 og lørdag den 2. april kl. 10-16.