Af Sabina Schmidt

Esbjerg Kommune har netop indrettet to ekstra lejligheder som ”nød-herberg” for at være på den sikre side, hvis hjemløse bliver smittet med corona-virus.

Hjemløse er særligt udsatte, og hvis nogen skulle blive smittede med coronavirus, kan det blive nødvendigt, at handle hurtigt, så de kan få tag over hovedet.

Ekstra herberg står klar
Derfor har Esbjerg Kommune i dag indrettet to ekstra lejligheder som ”nød-herberg” i Ribegade i Esbjerg, sådan at der er plads til at yde ekstra omsorg og behandle op til fire hjemløse, hvis de får konstateret Covid-19.

– Indtil videre har vi ikke kendskab til, at nogen hjemløse er smittede, men i den her særlige situation vil vi selvfølgelig være klar med en hjælpende hånd til de mest udsatte, så de kan få tag over hovedet og få den omsorg og behandling, de har brug for, siger Lise Willer, der er direktør for Borger & Arbejdsmarked i Esbjerg Kommune.

Fakta

Hvis en hjemløs får konstateret smitte og har brug for et sted at bo, mens vedkommende er syg, skal de kontakte Forsorgshjemmet; Esbjerg Forsorgshjem, Exnersgade 47A – 6700 Esbjerg – Tlf.: 76 16 21 12

Esbjerg Kommune har handlet hurtigt, og i dag står der to ekstra lejligheder klar såfremt der skulle blive behov for det.

Samarbejder for at hjælpe de svageste
Esbjerg Kommune har fundet lokalerne og har i dag indrettet og møbleret dem lynhurtigt, så de er klar, hvis behovet pludselig opstår.

Kommunen har samarbejdet tæt med De Hjemløses Venner, der helt ekstraordinært har tilbudt at bidrage med de ting, som de har stående i deres butik i Sædding Centret.

Kommunen er derudover også i tæt dialog med Kirkens Korshær, der uddeler mad til hjemløse. Dette til trods for, at varmestuen i Exnersgade i Esbjerg er lukket lige nu.