Af Redaktionen

Esbjerg Kommune skal have en ny pårørendepolitik, og vi har brug for dit input til, hvad der er vigtigt at få med i sådan en politik. Derfor inviteres alle interesserede til workshop, så de gode idéer kan samles og blive til en ny politik.

Vi kan alle ende som pårørende i en kortere eller længere periode af vores liv. Derfor er alle inputs til den nye pårørendepolitik meget velkomne. Arkivfoto: Torben Meyer, Esbjerg Kommune

Det er ligegyldigt, om du er ægtefælle, søn, datter, onkel eller forældre. Vi er alle pårørende. Som pårørende kan man i en periode af sit liv være pårørende til et familiemedlem, som måske er ramt af sygdom, handicap, udsathed eller får andre udfordringer. Selvom det ikke er dig som pårørende, der fx er syg, så kan det få stor betydning for din hverdag også.

Derfor er politikerne i Esbjerg Kommune blevet enige om, at der er brug for en politik for, hvordan kommunen bedst støtter de pårørende.

-Det er vigtigt for os, at vi får en fælles pårørendepolitik, som alle pårørende uanset om de er pårørende til en alvorligt kræftsyg, en psykisk syg eller en person med handicap, kan finde sig selv i. Med en fælles politik, kan vi understøtte at alle pårørende får den hjælp, de har brug for i hverdagen, siger Henrik Vallø, formand for Social & Arbejdsmarkedsudvalget.

Det er ikke første gang, at Esbjerg Kommune ser på en pårørendepolitik. Sundheds- og omsorgsområdet har allerede én, der dog alene dækker de pårørende der er i kontakt med Sundhed & Omsorgsområdet.

-På sundhed- og omsorgsområdet har vi god erfaring med at have en pårørendepolitik. Det bliver spændende at brede arbejdet med en pårørendepolitik mere ud, så den dækker alle pårørende uanset hvad der er årsag til, at man er blevet pårørende, siger Olfert Krog, formand for Sundhed & Omsorgsudvalget.

For at den nye pårørendepolitik bliver så favnende som muligt, så inviteres alle interesserede til workshop, hvor alle idéer og inputs skal på bordet.

Derfor håber politikerne, at så mange som muligt har lyst til at deltage i en af de tre workshops, som bliver holdt for at få så mange inputs til den nye pårørendepolitik.

-Jeg ser frem til at høre hvilke ønsker især forældre eller bedsteforældre måtte have til en pårørendepolitik. På Familieområdet har vi hver dag kontakt til mange forældre og andre familiemedlemmer, og det er vigtigt at også disse grupper af pårørende kan spejle sig i en pårørendepolitik, siger Diana Mose Olsen, formand for Børn & Familieudvalget.

På grund af Covid-19 situationen bliver de to første workshops før sommerferien holdt digitalt. Det vil ske mandag den 31. maj 2021 klokken 19.30 til 21.00. Og torsdag den 10. juni 2021 fra klokken 16.00 til klokken 17.30.

Efter sommerferien vil der torsdag den 12. august 2021 være en fysisk workshop på Esbjerg Rådhus.