Tekst og Fotos: Ebbe Salomonsen

Det multietniske aktivitetshus ”Mosaikken” Bydelsprojektet 3i1, bestyrelsen i bolig-afdelingen og en gruppe frivillige beboer, stod bag arrangementet fællesspisning på Stengårdsvej. Ideen er at familien eller en gruppe personer tager en ret mad med til den store fælles buffet og så er det bare at tage venner og familie med, og stifte nye bekendskaber. 

Børn og voksne fik mulighed for smage på retter fra stort set hele verden.

Der var billetter til 100 mennesker der blev budt velkommen af Charlotte, som fortalte at alle stole var besat og at hun var glad for den store opbakning fra mennesker fra så mange forskellige lande, med tilknytning til området. En stor fornøjelse så mange gerne vil deltage og bakke om med den glæde.

Sahar er født i Danmark og har boet en længere periode på Stengårdsvej og er glad for området og deltager gerne i alle aktiviteter, det er spændende at møde nye mennesker og stifte nye bekendtskaber. Svlejman Danovic og Camil er fra Bosnien, de deltager når der aktiviteter og syntes også at det er spændende at være sammen med mange nye mennesker. Egon Hansen er meget aktiv i og omkring Stengårdsvej som administreres af Ungdomsbo, og tror det bliver en dejlig aften.

Han er med til at arrangere denne fællesspisning og er med i bestyrelsen i boligafdelingen. Personligt har han har det ikke godt med at,  der nu skal nedrives boligblokke for at Stengårdsvej kan leve op til de krav, der er opstillet for ikke at være en ghetto. Men han er glad for at ”Krydset” er blevet det samlings punkt som det var planlagt til at være.

I Krydset er vuggestue og børnehave en stor samlings sal og bydels projektet 3i1 har også lokaler i Krydset. Stengårdsvej er ved at få gennemført en stor og gennemgribende renovering i de blokke, der skal blive stående og områderne omkring blokkene. Meget tyder på at om nogle år vil Stengådsvej fremstå som et godt boligområde, og som det også er i dag, men det har krævet en stor indsats fra mange sider, til der hvor stedet er i dag.

Fællesspisningen på Stengårdsvej er del af af et landsdækkende initiativ Danmark Spiser Sammen som Folkebevægelse mod Ensomhed står bag. Flere end 80 organisationer, foreninger, skoler, kommuner og virksomheder er for første gang gået sammen om Folkebevægelser mod Ensomhed.

”Danmark spiser sammen” er en national begivenhed, hvor man vil gøre det lettere for alle at invitere andre indenfor og turde sige ”Ja Tak ”. Der sættes fokus på ensomhed ved at bringe mennesker sammen der normalt ikke mødes. Og de mange eksisterende initiativer drevet af frivillige ildsjæle fortsætter deres måltidsarrangementer, og får dermed mere opmærksomhed om ”Danmark spiser sammen”.

Ingen tvivl om at de hyggede sig på Stengårdsvej og at det var en stor succes igen!

[smartslider3 slider=54]