Tekst og foto: Ebbe Salomonsen

Det har været en festival som blev afviklet på ”STRIEN” i Nordby på Fanø. Det gik over alt forventning, med god musik og en skøn stemning, som skabte en fest som både fredag og lørdag fortsatte ud på de små timer, fortalte Trine Buhl til KomEsbjerg, i en snak efter den sidste koncert i Nordby Kirke søndag eftermiddag.

Sylfide satte vokalmusikken i front, bygger bro mellem skandinaviske folketraditioner og populærmusik, og giver sit bud på hvordan folkemusik og sangskrivning kan forenes og indskrives i den nordiske musiktradition.

Ikke alt er gået som forventet og der skal en grundig evaluering til for at får rettet nogle ting op. Der var ikke blevet solgt de billetter som forventet. Placeringen på året og en festival mere på Fanø har betydning.

Godtfolk Festivalen besluttede at flytte fra Forsamlingshuset i Sønderho til STRIEN i Nordby hvor der kunne være flere mennesker, Trine tillægger ikke denne flytning den store betydning, og som en service var der en taxa der kørte frem og tilbage mellem Nordby og Sønderho natten igennem.

Festivalen startede fredag formiddag med en koncert for skoleelever. Musikken startede  hen på eftermiddagen med amerikansk folkemusik af gruppen Twang og fortsatte med flere grupper resten af dagen, som alle havde spændene musikoplevelser med, dagen afsluttede med bal med den lokale gruppe ULC. Lørdag formiddag startede op med MGK – folk og Folk Big Band som havde gennemført en workshop hvor det var gratis at deltage. Dagen igennem var der musik af høj kvalitet og der var en god afslappet stempling, hvor der var gode pauser til snak og hygge. Og også her sluttede dagen med bal til WonderBrazz som går planken ud, og serverer en heftig omgang New Orleans Funk for folket, og Beck.

Godtfolk Festivalen ønsker at skabe et miljø for folkemusik hvor musikmiljøet på Fanø og i Esbjerg går op i en højere enhed i et stærkt samarbejde.

Hvilket også kan betyde at det bliver mere spændende at studere folkemusik på Syd Dansk Musik -konservatorium i Esbjerg. Der mangler i den grad en scene hvor der er en adgang til, uden for mange regler og derfra vise hvad musikken har at byde på.