Af Redaktionen   Foto Esbjerg Kommune

Efter halvandet år som pårørendevejleder har Lene Voetmann hjulpet 280 pårørende igennem svære perioder af deres liv. Kommunens pårørendevejleder er der for de pårørende, når de har allermest brug for støtte og vejledning.

Siden 1. marts 2021 er pårørende blev mødt professionelt og med et smil af pårørendevejleder Lene Voetmann. Hele 280 pårørende har kontaktet hende siden starten for at få rådgivning og støtte i deres til tider meget svære situation som pårørende.

Én af dem, der har fået hjælp, er Pernille Sinding-Birk, der er mor til tre piger på 16 og 18 år. Tvillingepigerne på 18 er mentalt handicappede, og derfor har Pernille gået hjemme og passet dem, siden de var helt små.

-Uden kommunens pårørendevejleder var jeg brændt ud. Hun har været en uvurderlig støtte for mig her i overgangen, hvor mine piger fyldte 18 år, fortæller Pernille Sinding-Birk.

Svært at holde overblikket

Overgangen har været fyldt med en masse nye regler og paragrafer, som var svære at navigere i for Pernille, mens hun samtidig skulle tage sig af pigerne.

”Bare fordi pigerne fylder 18 år, så er de stadig mentalt handicappede og har brug for ekstra støtte – også fra mig som deres mor, og det var en sej kamp at finde ud af, hvordan vi nu skulle strikke hverdagen sammen, samtidig med at jeg skulle være overskudsmor, når de kom hjem fra skole,” forklarer hun.

Hjælp fra uventet kant

Derfor blev hun glad, da en af medarbejderne ved Uddannelseshuset fortalte hende om kommunens pårørendevejleder, der kunne hjælpe hende.

-Jeg havde aldrig hørt om Lene før, og hende ville jeg da ønske, at jeg havde haft som støtte i mit liv langt tidligere. Hun har holdt hånden under mig som mor, fortæller Pernille Sinding-Birk og fortsætter:

-Der er i den her proces en masse, der passer på mine piger, men der var ingen, der passede på mig som mor. Ikke før, Lene. Hun har støttet, vejledt og rådgivet mig, så jeg var klædt godt på til mine møder på kommunen. Som pårørende er du bare mega sårbar, og selvom jeg har mange ressourcer, så har jeg også en grænse. Der har det bare været guld værd at have en pårørendevejleder, der vil gøre det bedste for mig som forælder og pårørende.

Som pårørende er du altid velkommen til at tage fat i pårørendevejleder Lene Voetmann på telefon: 23 60 74 44 eller via mail på hjemmesiden: www.esbjerg.dk/pårørende