Af Redaktionen

Den 17. december lancerede Telia eSIM til alle kompatible mobiltelefoner og smartphones. Med det digitale simkort, eSIM, bliver det nemmere at skifte SIM, og gør det muligt at have mere end et telefonnummer på mobilen. Desuden sparer den digitale løsning både tid og ressourcer.

SIM står for Subscriber Identity Module, og identificerer telefonen overfor teleselskabet.

Med eSIM indbygget i telefonen er der ikke længere behov for det traditionelle SIM-kort af plastik. Det digitale eSIM downloades fra selvbetjeningsuniverset Mit Telia, og giver dig mulighed for at bruge mobil, tablet eller smartwatch med det samme, uden at du behøver indsætte et fysisk SIM-kort.

Med eSIM skal du ikke længere spilde tid på at vente på at få et fysisk SIM-kort tilsendt eller udleveret. I takt med at eSIM erstatter det traditionelle SIM-kort, vil det spare plastik, papir og CO2 ved transport, og dermed skåne miljøet. Og skulle du miste eller beskadige dit nuværende SIM-kort, kan du nu bestille og aktivere et eSIM online på få minutter.

Med eSIM bliver fremtiden smartere
Det digitale SIM-kort er allerede standard i en række smartwatches som fx flere Apple Watches, hvor der ikke er plads til et fysisk kort. Det betyder, at du kan lade mobilen ligge derhjemme, når du f.eks. løber en tur, træner i fitnesscentret eller arbejder i haven – og stadig modtage opkald på dit mobilnummer via uret via Nummerdeling-tillægstjenesten.

Med eSIM får du nu også muligheden for at have flere mobilnumre på én mobil. Du kan for eksempel have dit arbejdsnummer på et fysisk SIM-kort og dit private nummer på et eSIM-kort. Det kræver selvfølgelig, at din mobiltelefon understøtter muligheden.

Med tiden forventes eSIM at blive standard i alle nye mobiltelefoner og smartwatches, som dermed kan blive endnu mindre og med reduceret strømforbrug.

eSIM har også perspektiver i forhold til intelligente apparater i hjemmet, hvor alt fra køleskabe til alarmsystemer kan udstyres med et digitalt SIM-kort, og elbiler med eSIM vil kunne koble sig på mobilnetværket for at få informationer om fx trafiksituationen.