Af Redaktionen

Mange familier bliver i høj grad presset af de stigende el-, varme- og fødevarepriser, der blandt andet har været en konsekvens af krigen i Ukraine og flaskehalse i verdensøkonomien.

Derfor har de været nødt til at skære oplevelser ud af budgettet.

– De rekordmange ansøgere til vores feriehjælp fortæller jo en meget trist historie om, at alt for mange børn i Danmark lever i familier, hvor økonomien er så dårlig, at børnene står uden for fællesskabet, siger Mødrehjælpens direktør, Ninna Thomsen.

– Når familierne dårligt kan få hverdagen til at hænge sammen, er det klart, at der heller ikke er råd til fritidsaktiviteter eller sommerferie.

Antallet af ansøgere er steget til 3263 i år. Det er helt præcist 96 procent flere end sidste år, og der er tale om et rekordstort antal, lyder det.

Som det ser ud lige nu, kan Mødrehjælpen ikke hjælpe dem alle, og derfor spørger de om hjælp hos danskerne. Feriehjælpen finansieres nemlig ved hjælp af donationer.

– Hvis vi skal lykkedes med at hjælpe de mange familier, afhænger det i den grad af danskernes velvilje og opbakning, siger Ninna Thomsen.

For at modtage hjælpen skal man godkendes ud fra flere forskellige parametre, der blandt andet tæller familiernes økonomiske og sociale situation.

Ferietilskuddet vil typisk ligge på 350 kroner per barn i familien, og så vil der i nogle tilfælde også være et tilbud om gratis oplevelser i landets lokale foreninger.

Det kan eksempelvis være udflugter, endagsaktiviteter eller sommerlejre i løbet af sommerferien.

Mødrehjælpen har lukket for ansøgninger til feriehjælp. Organisationen vil uddele hjælpen til de godkendte familier 17. juni.

Man regner med at kunne hjælpe omkring 1700 børn, men det afhænger også af antallet af donationer.