Af Eva Zauner Bredahl

I Danmark har vi en rig tradition for at bage småkager, og faktisk generelt kager. Hele 21 kager kan spores tilbage til Danmark som oprindelsesland, mange af disse kan dateres flere 100 år tilbage, og de ældste helt tilbage til 1300 tallet!

Særligt i julen bager danskerne småkager, og her er der nogle helt specifikke der har vundet plads i juletraditionerne, danskernes hjerter og maver.

På denne liste finder vi, i vilkårlig rækkefølge

Klejner

vaniljekranse

Brunkager

Havregrynskugler

kransekage

pebernødder

Fælles for dem alle er det, at de hovedsageligt bliver bagt ved juletid, og gerne i selskab med familien.

Skulle du have lyst til at kaste dig ud i lidt bagværk i dagens anledning, får du her en nem og børnevenlig opskrift på havregrynskugler

 

Havregrynskugler

100 gram smør

3 dl havregryn

1 dl kokosmel

1 1/2 dl flormelis

1 tsk vaniljesukker

2 spsk kakao

1 spsk koldt vand.

Ingredienserne æltes til en ensartet masse, og trilles derefter til kugler i mundret størrelse.

Pynt: Efter lyst og humør

eksempelvis kokosmel, sprinkles i alle regnbuens farver, perlesukker, kakao eller lakridspulver.