Tekst og foto: Ebbe Salomonsen

Der er plads til Kai i Esbjerg, han er atypisk og der er stor respekt om hans arbejde. Fugl Føniks er et flot kulturtilbud som har været med til at sætte emner på dagsorden og har fået børn og unge til at rejse sig og træde frem på scenen.

Kai er ikke til struktur og en organisation der er opbygget bureaukratisk, ingen stramme retningslinjer.  Der skal være plads til alle, en respekt for hinanden og plads til at hjælpe og støtte hinanden.

Fugl Føniks skal være stedet hvor alt kan ske, det skal sprudle af liv og aktiviteter for alle aldre fra små børn til pensionister. Der skal være plads til alle hudfarver og muligheder selv om man har et handicap.

Husk – kun fantasien sætter grænser for hvad der skal ske.

Fugl Føniks bød velkommen til det nye Kulturhus på Amagervej i 2013, hvor der var plads til meget mere. Den tidligere ombyggede købmandsbutik med 660 kvadratmeter bliver i dag brugt til undervisning og forestillinger af og med børn og unge i cirkus og teater, kabaretter for voksne, teater for voksne. Der kommer gæstespil fra ind – og udland både med musik og teater. Stedet afholder små koncerter hvor publikum selv tager mad med og hygger sig inden koncerten.

”De grå synger” – starter op til efteråret hvor pensionister og andre hjemmegående kan synge og spiller sammen om eftermiddagen.

Fugl Føniks er ikke bare et kulturtilbud, men også et socialt samlingssted hvor mennesker mødes uanset hvor de kommer fra, der er plads til de skæve og de lidt svage. Der bliver opbygget et netværk som er med til at styrke alle til at træde frem på scenen og give publikum en oplevelse.

Gennem tiden har Fugl Fønix blandt andet opført Den lille prins, Snehvide og Rejsen til månen og det ydre rum

Forestillinger hvor alle kan være med og hvor der skal øves og trænes i at få det hele til at fungere, hvor der var plads til at hjælpe hinanden.

Til deres 8-års fødselsdag var forestillingen Kaptajn Tykvom går planken ud. En forestilling for børn fra 3 år.

Julefrokost med Kabaret fra 30érne 60érne og 80èrne for voksne som var god underholdning.

Kabaret med gæster fra Berlin hvor Anne Wargreth leverede sang og musik en flot aften. En række forestillinger har handlet om danske kunstnere og musiker.  Peter Belli – Poul Dissing, Rasmus Seebach og Daimi Gentle.  I de sidste år har der været en række små koncerter med flere forskellige musikere og der har været besøg af Benny Holst og Søren Krog.

Kai Jørgensen elsker sit Teater og de mennesker der kommer der. Derfor går selv prominente gæster forgæves, når Kai har andre planer. Det måtte Folketingsmedlem Anders Kronborg som er fra Esbjerg, konstatere da han ville præsentere Esbjerg på bedst mulig måde. Han havde arrangeret et besøg hos Fugl Føniks hvor han ville vise Kulturminister Joy Mogensen det spændene sted. Der var gjort rent og alle var klar til at tage imod, men 2 timer før aftalen, måtte aftalen aflyses. Ærgerligt og øv.

14 dage senenere bliver Fugl Føniks igen kontaktet for at gennemfører det aflyste besøg, men her måtte Kai Jørgensen beklage, og takke nej. Det skulle ikke gå ud over de børn han skulle til at være sammen med.

I anledning af 10-års fødselsdagen den 1. oktober har der været lys – dome show, Hollandsk gæstespil med dukketeater. På dagen var der morgenbord for de friske, og om eftermiddagen mødtes venner af huset til en hyggelig snak, krydret med små anekdoter.

Fremtiden for Fugl Føniks bliver at mennesker mødes og der bliver arbejdet med at få øvet sig til den næste forestilling. Børn mødes tirsdag eftermiddag og er sammen om at blive bedre til at lave cirkus og teater.

Fugl Føniks er Kulturtilbud der skal støttes.

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider