Af Sabina Schmidt Fotos: Kims

Hvis du også har undret dig over, at din lokale Fakta, Kvickly eller SuperBrugsen de seneste måneder har haft et påfaldende lille udvalg af chips fra den landskendte producent Kims, så er der faktisk en rigtig god forklaring.

For kort efter årsskiftet gik forhandlingerne mellem Coop, der ejer forretningerne, og Kims i stå, som i helt stå. Konsekvenserne for forbrugerne er et langt mindre udvalg i butikkerne, hvor det nærmest kun er standardprodukterne man kan få.

Samtidig med det bekræfter Informationschefen Jens Juul Nielsen fra COOP til Ekstra Bladet, at det er korrekt at der er opstået en konflikt.

”- Da vi ikke kunne blive enige om betingelserne for samhandelen, er samarbejdet droslet ned, som der beksrives, lyder det fra Jens Juul Nielsen”

Også Orkla, der ejer Kims, bekræfter konflikten overfor Ekstra Bladet:

”- Jeg kan bekræfte Coops udtalelse om, at vi ikke har opnået enighed i betingelserne for samhandelen. Det betyder, at forbrugerne desværre ikke kan få alle varianter af vores produkter i Coop-butikkerne, som vi fortsætter dialogen med”, lyder det i en mail fra kommunikationsdirektør Nilüfer Sahin.

Der er ikke meget at grine af for tiden og da slet ikke for forbrugerne efter at COOP og Kims forsat ikke kan nå til enighed.