Af Ebbe Salomonsen

”Maja og De Sarte Sjæle” – er et nyt indslag i Grand Prix 2020

Maja Rudolphs og Timo Mastrup- Andersen har været duet i flere år. Med tiden er det blevet til en gruppe af 6 medlemmer, der brænder for at spille og synge. De seneste år er sket meget i ”Maja og De Sarte Sjæle” i 2016 udkommer med albummet ”Uden dig” som blev spillet meget i radioen. Albummet fik i 2017 årets pop-udgivelse ved Gaffa prisuddelingen.

Senere blev der fulgt op med ”Lille Turteldue” – ”Christoffer” og ”Venter på dig”, alle med et indhold om forlist kærlighed og noget der gør ondt i sjælen.

 Timo der er sangskriveren, kan ikke helt forklare hvor teksterne kommer fra, han indrømmer at det sker at drømmene er en hjælp og at han er i stand til at huske dem. Han siger at han ser op til og lader sig inspirere af blandt andre Kim Larsen, Eik Skalø, Stig Møller, Bob Dylan og en række udenlandske tekstskriver som er gode til at sætte tingene sammen med et indhold.

Timo er fra Tinglev og på spørgsmål om at skrive på Sønderjysk, var han noget i tvivl, fordi der var flere ord på sønderjysk som ikke kunne oversættes til rigsdansk, men at Rikke Thomsen gør det godt.

Nu står gruppen og skal deltage i Grand Prix 2020 med sangen ”Den eneste goth i vejle”, og man undrer sig over hvor den lige kom fra? Maja udtaler at det faktisk var DR er henvendte sig til dem og spurgte om de kunne lave en sang, de kunne godt lide deres lyd og at der var indhold i deres tekster. Efter en drøftelse sagde de ja og blev klar over at det var et valg fra DR-siden, de ville have en ændring af indholdet i Grand Prix. Der har været meget arbejdet med, at få den bedst mulige optræden. Deres samarbejde med DR har været fantastisk og de har fået det som de gerne ville, hvilket overraskede hende. En lørdag aften i februar fik Esbjerg mulighed for at hører sangen som nogle af de første live, da den blev frigivet den 31. januar. ”Den eneste goth i vejle” Som handler om når de voksne går fra hinanden, bliver børnene glemt, de får revet deres tilværelse fra hinanden og det stabile fundament er revet itu, hvilket senere kan skabe den identitetskrise, mange oplever i deres ungdomsår fortæller Maja. På spørgsmålet hvor denne ”goth” kommer fra, smiler hun og fortæller at det er betegnelsen for en person der i begyndelsen af 1980 -erne var en del af en subkultur som klædte sig i sort som i sangen boede på Agertoftevej og var den eneste ”goth” i Vejle. På den måde fik Timo flettet en handling og et budskab ind en Grand Prix sang som nu måske får mening for flere mennesker. På spørgsmålet om hvad der nu skal ske i gruppen de næste år siger Maja at de planlægger at bliver i Danmark, måske Tyskland og Sverige hvor de vil spille. Nu bliver det spændene at følge Grand Prix den 7.marts 2020 som bliver vist live hvilket også er nyt.