Tekst og foto: Ebbe Salomonsen

Frederik T: Knudsen, (24 år) Frej Meng Birgertoft (22 år) og Signe Malene Rasmussen (21 år Nationalpark Vadehavet og nogle af områdets naturvejledere har bidraget med input, men de unge revyfolk står selv suverænt for arbejdet med at skrive tekster, komponere musik og skabe rammerne for en livlig, ung og selvironisk revyoplevelse om Vadehavet.

Frederik T. Knudsen, der også er revyens projektleder tør godt love, at publikum vil komme til at glemme både tid og sted, og have det skide sjov. Vi tager de unges parti og kommer dem og deres måske forenklet opfattelse af Vadehavet i møde. På scenen vil de unge skuespillere blive akkompagneret af revyens orkester bestående af: Emil Dorph Brinch (klaver), Jakob Jakobsen(bas) og kapelmester Mads P. Gregersen (trommer). Foruden revyens orkester medvirker også korleder og afvikler Nanna Olline.

KomEsbjerg var på besøg og møder Marco Brodde der bød velkommen og fortalte at da nationalparkens kulturudvalg blev af et ungt medlem blev præsenteret for et forslag om en revy om vadehavet blev der sagt -Naaah. Men efter et møde med revyskuespillere udviklede ideen sig og revyen blev født. Glæd jer til en forrygende oplevelse og et godt grin af ”os selv”.

Er der noget sjov ved at se på en sandstrand?  Måske ikke, men det er det der sker under sandet. Viste du at vi har de mest spændene oplevelser i Jylland er: Ho Bugt, Stormflod, Marsken og en Stormflods søjle. Mødet med en naturvejle med lidt for langt skæg og lidt nørdet. Mødet med en overentusiastisk ornitolog, der måske ikke helt har styr på sit vadehav, der syntes at der var for mange mennesker som godt kunne blive hjemme.

De ca. 40 publikummer der var mødt op fredag, til den første forestilling blev i den grad ført igennem en meget lang række eksempler som blev serveret i meget overbevisende stil. Eksempler sang og hurtige skift gjorde at publikum følte sig godt underholdt og var klar til et grin o klap. Der var med til at give en fantastisk oplevelse af det genkendelige og der blev også plads til en refleksion.

En dejlig befriende revy der må gentages som formidling af budskabet, at vi bor midt i NATUR VADEHAVET og det er unikt og noget der skal passes på.

Revyen har opbakning fra Tønder, Esbjerg, Fanø og Varde Kommuner samt Esbjerg Fonden, UKuuf, Nationalpark Vadehavet og Hvidberg Stand.