Af Jan Poulsen   Visualisering: Archidea Arkitekter

Plan & Miljøudvalget har netop godkendt at sende plangrundlaget for 132 nye lejligheder i offentlig høring. Boligerne skal efter planen bygges tæt på Esbjergs højeste beboelsesejendomme på Mølleparkvej. Det err det norsk-svenske Heimstaden der står bag planerne.

Plan & Miljøudvalget har godkendt at sende både et lokalplansforslag og en kommuneplan-ændring i otte ugers offentlig høring, og det er dette plangrundlag, der skal muliggøre tre etagebyggerier som trapper ned fra seks til tre etager, og som skal forbinde de to omkringliggende byggerier på henholdsvis 12 og to etager.

Projektet skal fortætte og samle områdets boligbyggerier og indeholder også et nyt rekreativt areal for lokalområdet.

Ifølge lokalplansforslaget løber byggeprojektet op i samlet set 11.750 etagekvadratmeter på det grønne areal, der er 13.300 kvadratmeter.

Der skal etableres et grønt parkeringsareal i tilknytning til den nye bebyggelse, og sikker færdsel mellem den nordlige og sydlige matrikel sikres ved et vejbump på Mølleparkvej.

Intentionen med boligområdet er at skabe et etageboligområde med et sammenhængende grønt udtryk – både gennem disponering af veje, stier, opholdsarealer, rekreative arealer, parkeringspladser og via håndtering af områdets regnvand med forskellige løsninger, som eksempelvis etablering af et forsinkelses- og nedsivningsbassin, nedsivningsgrøfter og brug af belægninger, der lader regnvand sive ned gennem belægningerne.

Ifølge formanden for Plan & Miljøudvalget, Karen Sandrini (S), var det et enigt udvalg, der godkendte plangrundlaget til offentlig høring

– Det er en superfin sag. Det bliver uden tvivl et mere attraktivt område med de udviklingsplaner, der ligger – både hvad angår nedtrapningen af byggeriet mod den eksisterende, lave bebyggelse, og i relation til det store grønne område, der bliver rekreativt og klimavenligt areal. Det er også positivt, at der er taget hånd om både parkering til de ekstra biler og ikke mindst trafiksikkerhed på forhånd, siger Karen Sandrini, der glæder sig til at se høringssvarene.