Af Lene Memborg

Sommerferien er i fuld gang og 2021 har allerede budt på et væld af politiske bøger. Vi har samlet 4 spændende og nogle af de bedst anmeldte bøger som inspiration til dig. Og vi kan varmt anbefale hver enkelt bog.

Foto: Strandberg Publishing

Spændende bog om kapløbet om vaccinen!

Lægemiddelstyrelsens direktør under Corona krisen, Thomas Senderovitz, giver med ‘Kapløbet om vaccinen’ et meget spændende indblik i alle de faglige overvejelser om vaccineproduktion- og udvikling og ikke mindst det politiske pres på ham som topembedsmand.

Foto: Politikkens Forlag

Få et unikt indblik i statsministerens arbejde under Corona krisen

Anne Sofie Kraghs ‘Det første år’ kommer bag facaden og viser statsminister Mette Frederiksen som stålfast statsminister, der hverken vil testes eller vaccineres før tid. Denne bog giver et indblik i Mette Frederiksens verden og i de konflikter og opgør, der har præget hendes håndtering af Corona krisen.

Foto: Gyldendal

Klimabogen giver en skarp analyse fra en kernekapitalist

Der er ikke meget ros til politikerne i ‘Sådan undgår vi klimakatastrofen’ fra Microsoft-stifteren, Bill Gates. Men bogen er yderst interessant set med danske øjne, fordi han langt henad vejen påpeger en samarbejdsmodel, der ligner det, der tilstræbes i Danmark for at løse klimakrisen.

Foto: Gads Forlag

Ville de borgerlige generobre magten, burde måske starte med at læse denne bog!

Det er historiker Michael Böss der står bag “Liberalismens vildfarelser” der er et engageret, vidende og overbevisende forsvar for en folkeligt orienteret liberalisme. Flere anmeldere er gået så vidt som, at opfordre til; at de mest pragmatiske indstillede politikere burde læse bogen.