Af Eva Zauner Andresen
This is Halloween This is Halloween Halloween Halloween …….
Halloweenfilm kører allerede på fuld udblæsning i mange hjem. Butikkerne bugner af skeletter, græskar og halloween inspirerede kager og slik i alle afskygninger.
Den 31. oktober er det halloween, og årets uhyggelige tradition fejres landet over med temafester og uhyggelige kostumer, græskarudskæring og trick or treat.
Den amerikanske tradition har efterhånden fået rodfæste i mange danske hjem.
Men i år bliver den mødt af en ganske ny udfordring. Som med så meget andet i samfundet lige i øjeblikket, er Halloween ramt af Covid-19. Sundhedsmyndighederne anbefaler at man undlader den traditionelle tur rundt med børnene for at samle slik hos naboerne, og i stedet finder på Corona-venlige måder at fejre Halloween på.
Pynt lidt ekstra, inviter et par nære venner på gyserfilms maraton, vær kreativ med saks og papir eller tag børnene med i køkkenet og bag en skræmmende kage!
Her kan du finde inspiration og opskrifter på 2 sjove og nemme og skræmmende Halloween gys!
Opskrifterne er fra Frøken Fryd, hvor du kan finde endnu mere inspiration til din halloween fest.
MUMIE – PØLSEHORN
Traditionelle pølehorn, kan hurtigt blive til uhyggelige mumier, server med blodig ketchup
Antal: Ca. 16 stk.
Det skal du bruge:
25 g gær
1 dl vand
1,5 dl yoghurt naturel
1 tsk. salt
1 æg
50 g smør
Ca. 450 g mel
16 pølser
Sukkerøjne
Sådan gør du:
Smuldr gæret i en skål og rør det ud i lunkent vand. Rør herefter æg, salt og yoghurt i .
Smelt smørret og rør det i.
Kom mel i og ælt dejen godt igennem.
Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time.
Slå dejen ned og del den i ca. 16 stykker.
Rul med fingrene hvert stykke i en lang tynd “dejstrimmel” og kom rundt om en pølse.
Lav en åbning på det øverste stykke, hvor der er plads til øjnene.
Læg pølsehornene på en bageplade og lad dem efterhæve ca. 10 min. Pensl dem med sammenpisket æg.
Bag dem i ovnen ved 200° i ca. 12-14 minutter. Tag dem ud når de er fint gyldne, og lad dem køle af på en bagerist.
Kom til sidst sukkerøjne på.
SPØGELSESCUPCAKES
Lækre, svampede chokoladecupcakes med vaniljefrosting går rent ind. Brug smeltet chokolade til at tegne øjne og mund på dine cupcakes!
Det skal du bruge:
Chokoladecupcakes
250 g mel
225 g sukker
1 tsk. natron
50 g kakao
1 tsk. vaniljesukker
1 dl mælk
100 g smeltet margarine
2,5 dl yoghurt naturel
1 æg
Vaniiljefrosting
75 g blødt smør
550 g flormelis
0,75 dl mælk
2 tsk. vaniljesukker
Smeltet chokolade
Sådan gør du:
Chokoladecupcakes
Bland mel, sukker, natron, kakao og vaniljesukker i en skål.
Rør mælk, yoghurt, smeltet margarine og æg sammen i en anden skål.
Kom det hele i samme skål og pisk det sammen.
Fyld dejen i forme og bag dem ved 200° i ca. 14 minutter.
Vaniljefrosting
Bland alle ingredienserne i en skål og pisk dem sammen til en luftig creme.
Når du kan trække frostingen op i en spids med din elpisker uden den falder sammen, er frostingen færdig. Tilsæt mere flormelis, hvis den virker for blød.
Kom frostingen i en sprøjtepose med en rund tylle, og dekorér dine cupcakes.
Smelt en lille smule chokolade, kom det i en sprøjtepose og lav øjne og mund.