Af Sabina Schmidt

I går blev en sag – fra sensommeren 2017 – behandlet i retten i Esbjerg.

Her lød anklagen på at en 71-årig mand, skulle have sat ild til sin eks-kærestes søns skur, hvilket forårsagede skader for ca. 66.000 kr.

Manden har hele tiden nægtet sig skyldig.

Efter mandens eget udsagn skulle han holde opsyn med huset, mens eks-kærestens søn og dennes familie var på ferie. Derfor havde han været på grunden.

Men hvad den ældre mand ikke viste var at sønnen havde et overvågningskamera placeret i indkørslen, hvilket gjorde at anklagemyndigheden havde helt klare beviser på mandens udåd. På overvågningen ser man tydeligt den ældre mand komme gående og styre direkte mod garagen og skuret. Og kort tid efter – ca. 1 minut – hvor han er ude af kameraets vinkel. Her dukker han op igen løbende fra gerningsstedet.

Endvidere havde både sønnen og ekskæresten forklaret, at den sigtede aldrig havde skulle holde øje med huset, men hvorfor manden satte ild i skuret, er der stadig ingen forklaring på.

Den ældre mand blev dømt til 6 måneders betinget fængsel med et års prøvetid. På trods af at han hele tiden havde bedyret sin uskyld, valgte han ikke at anke dommen.