Tekst og foto: Ebbe Salomonsen

KomEsbjerg var inviteret til at se en teaterforestilling lørdag middag i Kultur og Fritidshuset i Skolegade. Uden for døren var der opsat juletræer med pynt og i modtagelsen var der nissehuer på de frivillige.

”Nissepigen der blev væk” er en eventyrlig historie om nissepigen Fiona, der julenat sniger sig ud af Julemandens kane og bliver glemt på et loft på Stillehavsvej nr. 7.  Her bliver hun venner med menneskedrengen Kim, og sammen forsøge de to at finde ud af, hvordan Fiona kan komme hjem igen. Måske kan Kims tipoldefar, Kaptajn Top hjælpe dem?

Vil det lykkedes Fiona og Kim at få kontakt til julemanden? Hvorfor hader Kims far julen så meget? Får Kaptajn Top nogensinde ro i sjælen? Kan nisser og mennesker overhovedet være venner? Og kommer julemanden mon på besøg?

Forestillingen der handler om ensomhed og venskab, om gamle traditioner, spøgelser og mystik, sange, som involverer børn og andre barnlig sjæle. Og så er der klar til Jul!! Det er Uffe der har skrevet stykket, og baggrunden var at der var ikke noget børneteater om jul. Så nu er der et tilbud til hele Danmark og der har givet opmærksomhed.   

Teatergruppen Spil Bedre er 1 år gammel, startet op af Thomas Bæhring og Uffe Kristensen som begge har arbejdet sammen med Esbjerg Børne og Ungdomsteater i Esbjerg til flere opsætninger i Nørreskoven.

Det er første gang Spil Bedre deltager i April Festivalen og skal lige finde ud af hvordan tingene fungere, det har været en spændene oplevelse, hvor noget af tiden er gået med at se andre forestillinger og hente inspiration og ideer til nye forestillinger eller forbedre egne. 

Spil Bedre er et børneteater med en flad struktur hvor Uffe, Thomas og Kirstine er der tager beslutningerne når det er nødvendigt. Der er tilknyttet nogle skuespillerne har en baggrund i Skuespillerskolen Ophelia, som er et spændende sted at blive uddannet.                               

Spil Bedre tilbyder forestillinger for de helt små fra 0 – 1 ½ år, eventyr der tager udgangspunkt i Grimms Eventyr, ungdoms problems stillinger og Mit Liv som kommer til at handle om hvordan er indrettet og herunder seksualitet, i et samarbejde med andre der også formidler undervisning. Her kan børneteater bruges til at formidle vanskelige emner på en måde hvor humor og alvor bryde forbeholdet og få en snak.

Uffe og Thomas arbejder på at der på lidt længere sigt får mere tilknytning til Esbjerg. De kan godt lide byen og mentaliteten. Der er stadig lidt pionerånd i byen og så har de fået så meget hjælp når de har bedt om det. Måske er der noget om snakken: Vil du noget i Esbjerg må du vise at du vil og fortælle hvad du har brug for – så er der stor sandsynlighed for at der er nogen der vil hjælpe.

Et tilfældigt møde en snak, nogle fælles bekendte førte til en fælles oplevelse og hjælp.