Af Redaktionen Fotos 10 Fingers

Et nytænkende og spændende koncept har set dagens lys i Jyllandsgade, for hvad siger du til at købe en vinylplade og lave en kop velduftende kaffe der tager 10 minutter at brygge?

Det er det Sofie Spangsberg Stentebjerg, 29 år og Phillip Skovgaard, 33 år tilbyder i deres hyggelige specialbutik med salg af velduftende specialkaffe og nye og brugte vinylplader, for de har en vigtig historie at fortælle.

Det hele startede for fem år siden, da de to mødte hinanden på Industrien i Skolegade, hvor de begge arbejdede i baren. Her blev de to hurtigt enige om, at Esbjerg manglede et sted med god kaffe og hvor man kunne købe de gode gammel daws vinyl plader. Vel og mærket ikke bare gamle vinyl skiver men også de nye med den lidt mere skæve genre.

I Sort Cirkel vil du også kunne finde både brugte vinyler, rensemidler og pleje til pladerne. I kassen “Obligatorisk lytning” – eller opdragelseskassen, som Sofie og Philip kalder den vil der være vinyler med blandt andet Van Morrison, Gorillaz, A Tribe Called Quest, Rodriguez og den nyeste med The Weekend. Der er naturligvis også “Esbjerg-kassen” her er der vinyler fra Esbjerg-kunstnere, og begge glæder sig over at der er flere kasser på vej.

I alt finder du lige nu ca. 500-600 vinylplader i butikken, mange af dem er brugte, og der kommer hele tiden nye spændende emner ind.

Det er Sofie og Philips tanke med deres nye specialbutik “Sort Cirkel”, der er åbnet i Jyllandsgade 14c, hvor butikken deler de hyggelige lokaler med Esbjerg Bryghus’ ølshop med specialøl. At lige så vel som Esbjerg Bryghus hver uge har en ny øl på kortet, så kan man også efterspørge spændende vinylplader, som Sofie og Philip så forsøger at skaffe hjem.