Foto og tekst: Ebbe Salomonsen

Foreninger og Esbjerg Kommune gennemfører ”Sommerferiesjov” for børn og unge.

Velkommen hos Esbjerg Atletik og Motion. I mere end 100 år har foreningen været en del af Esbjergs sprudlende foreningsliv og er i dag en stor klub med mange forskellige aktiviteter og arrangementer. En klub hvor vi har plads til alle, uanset om du er motionist eller ønsker at dyrke atletik eller løb på højere plan.

Tirsdag den 3. august var der omkring 12 deltager i ”sommerferiesjov” som er tilbud for alle til at afprøve nogle af de mange muligheder der er for at dyrke sport i Esbjerg.

Der blev afprøvet løb, kast og en forhindrings bane alle aktiviteter der styrker smidigheden, styrken og udholdenhed. Som er grundlæggende elementer i at dyrke atletik. For de børn hvor det var første gang at prøve atletik var det spændende fordi det var helt nyt og noget der ikke var prøvet før.

At stå med en stål kogle eller en bold i hånden, og derefter at støde eller kaste den så langt som mulig. Efter få stød eller kast var der allerede synligt resultat, der var blevet længere ud til kuglen eller bolden.  Med lidt ekstra vejledning kunne der laves opmålinger i kuglestød og resultatet kunne aflæsses med det samme. I stafetløb var der flere ting at tænke på – løbe 100 meter aflevere staffen til næste løber og så var det bare at komme af sted den næste 100 meter.

Carla 12 år havde aldrig prøve atletik, og hun syntes det var sjovt, og ville lige overveje om det var noget i fremtiden, lillebror Anton 9 år syntes det var sjov og spændene. Sophie 8 år har tidligere gået til skøjteløb, men efter at have set atletikløb i TV, skulle det afprøves og det var tydeligt at se, det her var noget for hende.

På bænkene oppe ved klubhuset sad nogle forældre og en enkel bedsteforælder, som fulgte opmærksomt med i hvad der skete og der blev fulgt med i håndboldkampen mod Norge ved OL. Så det var bestemt ikke kedeligt at sidde på bænken og vente.

Mik Radoor 49 år er træner og dyrker aktuelt hammerkast, men har også været god til kuglestød. Nicky 15 år i denne uge er han hjælpetræner men har været i klubben i 6 år hvor de første år blev alle discipliner afprøvet. Nu er højdespring, Diskoskast og Kuglestød som han koncentrer sig om på hopbyplan. Hans interesse for atletik er fra familien hvor der er tradition for sporten og store resultater, så med et smil og et træk på skulderen. Så det blev også atletik.

Efter 2 timer med flere forskellige aktiviteter blev der afsluttet med en fælles aktivitet – fangeleg og der var grin og sjov.  Endnu en dag hvor der havde været stor opbakning til dagene med sommerferiesjov i ugerne 30 og 31 2021 og der var stor tilfredshed med aktiviteten og der var et stille håb for at nogle ville fortsætte med atletik på hopbyplan eller som koncentreret atlet.

Fakta

EAMs historie

Atletikken fik sin første optræden ved sportsstævnerne i Tivoli på Gl. Færgevej i 1910-1912.  Sammen med gymnastikken, hvor Hermod og EGF konkurrerede med hinanden, var fri idræt på programmet. Det var den første spire til Esbjerg Atletik Forening, der blev stiftet i 1919.

Den 22. september 1929 indvies Esbjergs første stadion med fodboldbane, løbebane samt en bane til kuglestød, højde, stang, -og længdespring. Stadion var beliggende, hvor det nuværende fodboldstadion ligger.

På generalforsamling i slutningen af 1931, besluttes det at EAF starter en kvindeafdeling.

Atletikklubben bygger i 1982 sit eget klubhus ved atletikstadion.

Kunststofbelægning erstatter i 1985 cinders belægning på atletikstadion.

Lørdag den 18. maj. 1985 var dagen for den officielle indvielse af de nye kunststofbaner.

I 2006 blev det besluttet at sammenlægge Esbjerg Atletikforening og Esbjerg Motion under én klub. Klubbens nye navn er Esbjerg Atletik og Motion.