Af Ebbe Salomonsen Fotos: Jack Steffensen

En varm dag med temperaturer omkring 30 grader om eftermiddagen, hvor der var fuld gang i Grøn Koncert. De 10.000 – 15.000 tilskuere fandt hurtigt en plads i skyggen under solsejlene og på den åbne plads mellem de to store scener, og så var der dømt hygge.  –  Dagen igennem blev der spillet på to scener, og en del af det store publikum fik sig en travetur frem og tilbage for at komme tæt på musikken. Og under hele koncerten blev tørsten slukket i  meget vand og en del øl.

Programmet var sammensat, så der var musik for et bredt publikum. Kato lagde ud, og stemningen var dermed lagt, inden Martin Hedegaard og Saveus leverede en forrygende koncert. De kom godt ud over kanten og var i kontakt med publikum.  Alphabeat har efter fem års stilhed lavet nyt materiale, og deres store hit blev til en flot koncert oplevelse. Oliver Kesi har sat sit præg på dansk hip hop, og det gjorde han også på denne grønne koncert, som blev en oplevelse.  Carpark North er et band, der virkelig kan sparke en fest i gang, og det gjorde de i den grad. Der var fuld knald på fra start til slut, og de fik et dansende publikum med. Grøn Koncert havde inviteret til fællessang på tværs af generationer, og det blev det. Anne Linnet, Sanne Salomonsen og Lis Sørensen havde publikum i deres hule hånd, og de leverede både fællessang og gav en flot koncert med et forrygende show, og der blev kvitteret. Scarlet Pleasure leverede ligeledes en forrygende og flot koncert med smittende popmusik og et flot sceneshow. Dizzy Mizz Lizzys optræden på scenen blev til en flot koncert med masser af hits, selv om de ikke kom helt ud over scenekanten, men publikum kvitterede og var tilsyneladende godt tilfreds.

Samariter-holdet kunne melde om forholdsvis stille. Og politiet var mødt op med større bemanding, men der var ingen nævneværdig uro.

Så alt i alt blev Grøn Koncert 2019 en god og varm musikalsk oplevelse i mere end en forstand.

 

[smartslider3 slider=11]