Tekst og foto: Ebbe Salomonsen

Foreninger og Esbjerg Kommune gennemfører ”Sommerferiesjov” for børn og unge.

Fem piger havde meldt sig til 3 dage hvor der blev arbejdet med ”Revy- Komik” hvor der blev skrevet tekster og indøvet replikker og få lagt betoning så der kom en komik ind som gør nummeret levende.

Eva på 12 år, Merle-Marie 13 år, og Roberta 13 år var i fuld gang med at indøve et nummer, med overskriften ”Apoteket” hvor det var vigtigt at få bestillingen af piller mod diare til at blive komisk, levende og underholdende. Victor Bjerrum hjalp dem med at få det til hænge sammen og det samme indslag blev øvet flere gange.

Victoria 12 år og Anne Mette 14 år var i gang med at skrive et stykke om et ældre ægtepar der skulle bestille øl i udlandet og de kunne ikke tale engelsk. Hvordan bliver det komik. Med hjælp fra Carl Emil Weilborg og Mette Foldberg blev de små ting også sat på plads.

For Eva var det første gang at hun prøvede at være med i børneteater, flere af de andre havde været med i flere år. De mange år i børneteater betyder meget for den enkelte og der er overskud til at hjælpe nye. Der er så mange muligheder for at afprøve og lærer nogle ting der kan bruges resten af livet.

De fem piger havde det sjov og får en dejlig oplevelse denne sommer, sammen med de tre voksende hjælpere. En af pigerne kunne ikke deltage i den afsluttende optræden.

Fredag blev der vist ”Revy med Komik” i Teater Huset med publikum som bestod af venner af teaterhuset og familien. Der blev budt velkommen og fortalt at pigerne selv havde skrevet alle tekster sange og arrangeret danse, med lidt hjælp fra de tre voksne, havde de sat Revyen sammen.

Pigerne kan være godt tilfreds med resultatet og se tilbage på at der blev skabt et nyt venskab og de fik afprøvet nye sider af hverdagen og livet.