Af Redaktionen    Foto: Ribe Kunstmuseum

Børn fra børnehaverne Paraplyen (Roager) og Børnebo (Egebæk) har skabt 31 malerier, som kan opleves på Ribe Kunstmuseum til og med uge 7.

I de to udstillingsrum i kælderen på Ribe Kunstmuseum hænger der for tiden en anden slags kunst, end der plejer. Det er nemlig malerier lavet af 31 børnehavebørn fra børnehave Paraplyen i Roager og børnehaven Børnebo i Egebæk. Med titler som ”Den lyserøde pige”, ”En glad familie” og ”Skoven” har børnene skabt deres egne kunstværker, som nu hænger og glimter på kunstmuseets vægge.

Glimmer, pailletter og maling i klare farver er blevet puttet på malerier, som er blevet fundet i genbrugsbutikker. Inspirereret af værker i Ribe Kunstmuseum og Esbjerg Kunstmuseums samlinger – og under overskriften ”Kunst er en tænkemaskine” – har de to børnehaver haft fokus på, hvordan kunsten kan bruges som en indgang til at undre os over verden.  Børnene har eksperimenteret med forskellige materialer og arbejdet med at lave malerierne om efter egne idéer.

Udstillingen vises til og med vinterferien i uge 7, og i lokalerne ligger der tegnemateriale fremme på borde, så gæster har mulighed for selv at blive inspireret og være kreative.

Direktør for Ribe Kunstmuseum, Anne-Mette Villumsen, udtaler: ”Det er dejligt se børns umiddelbare tilgang til kunsten og hvordan de har skabt billeder af ting, der betyder noget for dem. Jeg er glad for, at vi kan vise børnenes malerier på museet og dermed forhåbentlig åbne flere børns – og voksnes – øjne for glæden ved at arbejde kreativt.”

Pædagogisk leder for Børnehus Syd, Lene Bromerholm, uddyber:

-Vi er stolte af, at børnenes værker udstilles på Ribe Kunstmuseum. Kunstværkerne viser leg og kreativitet og børnene har eksperimenteret, været nysgerrige og undersøgende i vores nye atelier i begge huse. Børnene har været fordybet i lang tid og fået erfaringer med forskellige udtryksformer. Det har været betydningsfuldt, givende, lærende og inspirerende for både børn og voksne.

Hun tilføjer: -Jeg er som pædagogisk leder stolt over mine dygtige pædagoger, som har haft et fantastisk forløb sammen med børnene. Jeg har oplevet deres begejstring for det pædagogiske arbejde og mærket deres glæde sammen med børnene. Og så er jeg overbevist om, at børnene tager deres forældre, søskende og bedsteforældre med ind på kunstmuseet og med stolthed viser deres kunst frem.

Udstillingen kan ses til og med d. 20.februar.