Af Redaktionen    Foto: PostNord

PostNord åbner nu op for, at man kvit og frit som privatperson kan sende op mod 20 kilo nødhjælp til Ukraine. Det gælder fra og med i dag.

Det sker efter anmodning fra det ukrainske postvæsen, Ukrposhta, om hjælp til indsamling og transport af humanitær bistand til den ukrainske befolkning.

PostNord står for fragten fra Danmark til Polen, hvorefter Ukrpostha transporterer og fordeler nødhjælpen i Ukraine til de borgere, der trænger mest.

Koncernchef i PostNord Annemarie Gardshol er tilfreds med, at virksomheden kan hjælpe.

– Når dem, som hver dag risikerer livet for at holde Ukraine i gang, beder os om hjælp, så stiller vi naturligvis op med det, vi kan.

– Derfor føles det vigtigt nu at gøre det muligt gratis at sende humanitære hjælpepakker fra både Sverige og Danmark til Ukraine, siger Annemarie Gardshol.

De gratis pakker omfatter kun forsendelser af humanitær karakter. Det vil for eksempel sige tøj, tæpper, puder, tandpasta og dåsemad. Pakkerne må ikke indeholde letfordærvelige fødevarer eller farligt indhold. En mere specifik liste kan findes på PostNords hjemmeside.

Fremgangsmåden er, at man på pakken skriver, hvad den indeholder – enten på engelsk eller ukrainsk.

Så downloader og printer man en særlig pakkelabel, som man kan finde på PostNords hjemmeside.

Krigen i Ukraine har ifølge PostNord gjort distribution og logistik vanskeligt i landet.

Men det ukrainske postvæsen har taget en aktiv rolle med at få humanitær hjælp frem, lyder det fra koncernchefen.

– Vores kollegaer hos Ukrpostha gør et fantastisk arbejde for at opretholde postomdelingen og udføre en vigtig opgave for Ukraine under krigen, siger hun.