Af Jan Poulsen   Foto: PR

Der er planer om oprustning hos Coop. Den forholdsvis moderne Fakta-butik på hjørnet af Storegade og Søndergårds Allé står til at blive revet ned, for i stedet at gøre plads til en af kædens nye såkaldte Coop 365-butikker.

For et års tid siden forlød det nemlig fra Konkurrenten Løvbjerg at de planlægger at vende tilbage til Esbjerg.

Coop har i forvejen en Coop 365 i Sønderris. Coop 365-butikkerne har udvidet sortimentet og har 600-700 flere forskellige varer på hylderne, end kunderne ellers har været vant til i discountregi.

Det er nu op til politikerne i Plan & Byudviklingsudvalget i Esbjerg Kommune om den rådgivende ingeniørvirksomhed CK&CO ApS i Nordsjælland, der har søgt på vegne af Coop, kan gå videre med projektet.

En større butik

Udarbejdelsen af lokalplanen vil blive koordineret med revisionen af Kommuneplanen 2022-34, hvor centerområdet vil blive udvidet til også at indeholde nabogrund med adresse i Søndergårds Alle 28.

Den nuværende Fakta, som er opført i 2005, har et samlet areal på godt 800 kvadratmeter. Den nye Coop 365 bliver væsentlig større –nemlig cirka 1.200 kvadratmeter, svarende til en bebyggelsesprocent på ca. 40. Bebyggelsen vil være i en etage i ca. 8,5 m højde med dertilhørende parkeringspladser til biler og cykler. Derudover opføres sekundær bebyggelse i form af bl.a. kundevognsskjul og lager.