Julehjælpen.dk aflyser alle fysiske juleaktiviteter på grund af Corona og risikoen for spredning af Covid-19.

Hvert år, de seneste 8 år, har Julehjælpen.dk været garant for juletræsfester for de allermest trængte børnefamilier i Danmark. Til festerne fik udsatte børn og deres familier en juleoplevelse med sommerfugle i maven, julelys i øjnene og alt hvad der ellers hører julen til, såsom julemad, juletræ, julehygge og julegaver fra selveste Julemanden.

Den stolte tradition sætter Corona nu en stopper for, da Julehjælpen.dk netop har besluttet at aflyse alle arrangementer af frygt for at sprede COVID-19.

 

– Vi må erkende, at det bare ikke kan lade sig gøre i år. Vi har naturligvis et ansvar for ikke at samle mennesker, som situationen er og nok fortsætter med at være. Det er ikke forsvarligt, udtaler formand for Julehjælpen.dk Henrik Hahn-Nissen, som sammen med resten af bestyrelsen har følt sig nødsaget til at træffe det svære valg – særligt efter dagens pressemøde, hvor Regeringen igen har fremlagt nye tiltag for at minimere smittespredningen.

Svær, men nødvendig beslutning

– Det har været en virkelig tung beslutning for os at træffe, fortæller Henrik Hahn-Nissen.
– Vi ved, og har selv oplevet, hvor vigtigt det er for børnenes trivsel at få de samme gode juleoplevelser, som andre børn får. Det betyder enormt meget for forældrene at kunne give deres børn en GOD jul med gaver, julemad, juletræ og fællesskab som fx julesange, fortsætter han.

 

De seneste mange år har Julehjælpen.dk’s flere end 120 frivillige brugt mange timer af deres fritid på at samle ind til økonomisk trængte børnefamilier.
Ud over indsamlingen af både private donationer og donationer fra erhvervslivet, har frivillige også stået i spidsen for juletræsfesterne i forskellige byer, landet over. Og de har koordineret en række andre tiltag, blandt andet ‘Julebanko i Juni’, som desværre også måtte aflyses i år. Også pga. Corona.
– Især derfor havde vi jo håbet, at tingene så anderledes ud nu, siger Henrik Hahn-Nissen.

– Vi vil jo forfærdelig gerne give børnefamilierne denne mulighed. Vores juletræsfester plejer at give de udfordrede børnefamilier et afbræk fra den kaotiske tid, som julen også kan være, når man ikke har så mange ressourcer til rådighed. Derfor er vi også smerteligt bevidste om den skuffelse, disse aflysninger vil medføre hos de, der har behov for vores hjælp, fortæller Henrik Hahn-Nissen.

Andre muligheder for hjælp

Selv om Julehjælpen.dk nu aflyser alle fysiske jule-arrangementer, vil de mere end 120 frivillige fortsat arbejde for at få samlet en masse donationer ind til de udsatte børn og deres familier – i form af gaver, tøj, sko, legetøj, brætspil, julemad, juleknas og meget, meget mere.
– COVID-19 må simpelthen ikke stjæle al børnenes juleglæde! De skal stadig have lov til at opleve julens forventninger og glæder – og den dejlige julemad. Og de skal kunne åbne en ønsket julegave den 24. december.

– Alle børn fortjener en GOD jul, fastslår formanden for Julehjælpen.dk Henrik Hahn-Nissen.

Ansøgnings-boom pga. Corona

Ud over de aflyste juletræsfester, så forventer man i Julehjælpen.dk, at der i år kommer et boom af ansøgninger om julehjælp, netop på grund af Corona og dens indvirkning på vores jobsituation – usikkerheden omkring den og påvirkningen af vores pengepung.

Samtidig kan et år, præget af Corona, betyde, at færre virksomheder og organisationer tænker på at donere til Julehjælpen.dk i år, som de plejer at gøre. Udfordringen får dermed dobbelt indvirkning på arbejdet i Julehjælpen.dk.

Derfor opfordrer Henrik Hahn-Nissen virksomheder og organisationer til at huske på, at alle donationer, store som små, kan gøre en forskel.
De frivillige i Julehjælpen.dk knokler dog ufortrødent videre. Fordi alle børn fortjener en GOD jul.