Tekst og fotos: Camilla Uth

KomEsbjerg var forbi Ho Bugt Sejlklub 23. maj, da de holdt åbent hus for interesserede. Ho Bugt Sejlklub ligger smukt ved Hjerting strand, og de tilbyder blandt andet: Jollesejlads, windsurfing, kitesurfing stand up padle og badning. Klubben har et godt fællesskab på tværs af alder, og dette fællesskab vægtes højt.

Vi lokkede fire af klubbens medlemmer i badetøj og satte dem stævne i vandet ud for klubben, – vi er ikke kropsforskrækkede her, siger Laila Brinck, medlem af klubbens bestyrelse, før hun gik i vandet med de tre andre. Klubbens medlemmer bader både sommer og vinter og de har en tråd på Facebook, så badning kan aftales, da det ikke er en god ide at bade alene, især ikke når temperaturerne er nedadgående. Humøret var højt blandt de fire badende, hvilket også illustrer den ånd, der hersker i klubben.

Der var også dåb af to nye både, og de lyder fremadrettet navnene ”Alice” og ”Skallingen”.

Grillen var kørt i stilling oppe på balkonen, hvorfra man også havde frit udsyn over aktiviteterne på stranden og i vandet. Messen, som også udgør klubbens indendørs fællesområde er hyggeligt indrettet med et fint lysindfald fra vinduespartiet og igen er her den smukke udsigt over Ho Bugt. Der er også et dejligt køkken, hvor der kan laves kaffe osv. Det hele indbyder til, at her hygges der.

Der er omklædningsfaciliteter for både mænd og kvinder, og der forefindes også en sauna, der kan benyttes efter havbadet.

Det var ikke så tosset lige at slå et slag ind forbi og mærke stemningen i klubben, tit og ofte forsager man måske at prøve noget nyt, fordi man ikke ved hvad det er. Men vi kan herfra varmt anbefale at læse mere om klubben på deres hjemmeside, og vi er her på redaktionen blevet meget klogere, og måske bliver 2024 året, hvor vi får vores vinterbadningsdebut, for når kodeordet er, at man ikke er kropsforskrækket, så bliver den irriterende ekstra delle helt og aldeles irrelevant, og samtidig kan man jo så nyde godt af alle de sundhedsmæssige fordele, der følger med de kolde dyp i havet.