Af Redaktionen

Torsdag d. 10. december åbner Ventilen Esbjerg igen. I mødestedet kan unge, der føler sig ensomme, blive en del af et fællesskab og finde en vej ud af ensomheden sammen med andre unge.

Nu er der godt nyt til ensomme unge i Esbjerg og omegn. Ventilen Esbjerg åbner nemlig igen op den 10. december efter at være lukket i nogle måneder, hvor der har været udskiftning af frivillige.

-Vi glæder os helt vildt, til at kunne åbne op igen og mødes med de unge, siger Nadia Bergholt, der er formand for Ventilen Esbjerg og tilføjer:

-Der er mange unge, der går og oplever ensomhed og mangler nogen at snakke med og spejle sig i. Det synes vi ikke, at man skal stå alene med. Derfor tilbyder Ventilen Esbjerg et mødested, hvor vi sammen kan hygge os og lære af hinanden. Vi håber at kunne afhjælpe følelsen af ensomhed og bidrage til, at unge kan få nye bekendtskaber.

Ventilen er et tilbud til unge i alderen 15-25 år, der føler sig ensomme og savner at være en del af et trygt ungefællesskab. De frivillige, der selv er unge mellem 18-30 år, sørger for at sætte nogle rammer, hvor unge kan mødes.

-De bedste snakke sker, når vi er fælles om noget. Derfor er der også altid en aktivitet på programmet. Det kan være alt fra brætspilsaftner, gåture eller madlavning. I december har vi planlagt både juleklip og brætspil, fortæller Nadia, der håber, at se mange unge i Ventilen Esbjerg, når de åbner op igen torsdag den 10. december kl. 17-20.

I mødet med andre udvikler og (gen)lærer de unge deres sociale kompetencer og øver, hvad det vil sige at være en del af et ungt fællesskab. I mødestedet sker de unges udvikling naturligt gennem aktiviteterne, som de frivillige og unge planlægger sammen. Mødestedet er altså ikke et rådgivningstilbud – men et ung-til-ung-tilbud.

På åbningsdagen den 10. december er aktiviteten åbent hus og pizza. Herefter holder mødestedet åbent hver mandag.

Alle Ventilens tilbud er fortsat åbne, og aktiviteterne tilpasses løbende myndighedernes restriktioner og anbefalinger. Der er mundbind og håndsprit tilgængeligt i tilbuddet.