Af Redaktionen

Udenlandske statsborgere, der bor i Slesvig-Holsten, skal nu fremvise en negativ COVID-19-attest, uanset formålet med indrejse til Danmark.

Lørdag den 9. januar klokken 17.00 træder en række strammere indrejseregler i kraft som en foranstaltning for at bekæmpe udbredelsen af den aktuelle COVID-19 pandemi.

De nye regler har følgende betydning for rejsende via den dansk-tyske landegrænse:

For udenlandske statsborgere, der bor i Slesvig-Holsten:

Borgere med et anerkendelsesværdigt formål, for eksempel fordi de arbejder i Danmark, kan rejse ind i Danmark, hvis de kan fremvise en negativ COVID-19-test taget maksimalt syv dage før indrejsen.

Udenlandske statsborgere uden et anerkendelsesværdigt formål kan rejse ind i Danmark, hvis de kan fremvise en negativ COVID-19-test, der er taget maksimalt 24 timer før indrejsen.

For danske statsborgere, der bor i Slesvig-Holsten:

Danske statsborgere kan rejse ind i Danmark uden at have et anerkendelsesværdigt formål og uden at forevise en negativ COVID-19-attest.
For øvrige udenlandske statsborgere:

Øvrige udenlandske statsborgere vil blive afvist ved grænsen, med mindre de har et anerkendelsesværdigt formål med rejsen, ligesom de skal fremvise en negativ COVID-19-attest, der er taget maksimalt 24 timer før indrejsen.

Vær opmærksom på, at borgere, der rejser i transit, i de fleste tilfælde vil være undtaget fra kravet om at skulle fremvise en negativ COVID-19-attest. Det samme er tilfældet for udenlandske statsborgere, der foretager godstransport, der skal sikre forsyningssikkerheden. Se nærmere på coronasmitte.dk.

Myndighederne accepterer COVID-attester i form af PCR-test og antigentest, men ikke antistoftest. COVID-attester skal foreligge på et af følgende sprog: De skandinaviske sprog, tysk, engelsk, fransk, spansk eller italiensk.

De skærpede regler gælder foreløbig til og med den 17. januar.