Tekst og Foto :Ebbe Salomonsen

På Energiens Folkemøde var der tre tilbud til unge der vil forske videre med deres interesse.

Folkemødet var sammensat mange interesser, mens der blev snakket om unge forsker og uddannelser var der tre spændene tilbud hvor uge kan afprøve deres interesser.

Naturvidenskab for alle.

Ungdommens Naturvidenskabelige Forening (UNF) har til formål at udbrede interessen for naturvidenskab, særligt blandt unge. Vi arbejder for at alle unge kan få mulighed for at dykke dybere ned i naturvidenskaberne, men også for at skabe et socialt rum hvor unge med en naturvidenskabelig interesse kan mødes. Skolekarakterer og -niveau er ikke vigtigt i UNF – det der tæller er nysgerrigheden og lysten til at lære.  På standen stod Cecilia Tuesen og Patrick Kronborg som kunne fortælle at kontakten til foreningen var ved at søge på UNF.dk så var flere oplysninger.

FIRST LEGO LEAGUE – UNGDOMSSKOLEN, ESBJERG

First Lego League er en kundskabs- og teknologikonkurrence, der inspirerer børn og unge til at blive morgendagens ingeniører, forskere og problemløsere.
Via samfundsrelevante opgaver får deltagerne mulighed for at opleve videnskab og teknologi på en inddragende og spændende måde.

I et projekt hvor der bygges LEGO robotter som programmeres til bestemte opgaver, er noget Milas 14 år, Jessica 13 år og Julie 13 år arbejder med når de efter skoletid er på ungdomsskolen, det spændene, der er mange ting der skal arbejdes med, men de havde fået fremstillet en gaffeltruck der flytter en kasse.

Esbjerg har i flere år være aktive i deltagelse i konkurrencer.

I flere år har der været en mulighed for at afprøve sine ideer.  Unge forsker er et tilbud der ske gennem folkeskolen og på Folkemødet var der et eksempel på et projekt som Mathias 12 år og Victor 12 år arbejde med. De ville prøve at få nogle stoffer i vand til at binde sig et bestemt stof, men der var nogle udfordringer som skulle undersøges for der var noget der ikke helt var på plads.

Unge Forskere deltager i konkurrencer

I Unge Forskeres vision arbejder vi med at lade børn og unge arbejde direkte med den naturvidenskabelige forskning og teknologiske udvikling. De unge forskere viser, at deres ideer kan omsættes til handling i den virkelige verden, og at børn og unge kan gøre en forskel. Med de unge forskere som rollemodeller kan Astra inspirere en ny generation af science-interesserede børn og unge.

Unge Forskere er Danmarks største naturvidenskabelige talentkonkurrence.               Unge Forskeres vision er, at alle elever skal blive så dygtige, som de kan – også de mest talentfulde. Unge Forskere er et talentprogram både for drømmerne med højt til loftet og for praktikerne, der engagerer sig i helt konkrete, virkelighedsnære problemstillinger.

Gennem problembaseret projektarbejde får talenterne mulighed for at dyrke deres interesse for science, og i konkurrence med landets bedste unge forskere kan de nå helt nye højder