Af Redaktionen

To arrangementer i løbet af uge 36 sætter fokus på Klima- og risikostyringsplanen for Esbjerg by og havn, som lige nu er i høring. Tirsdag og torsdag skal der tales om mulighederne for at lave et klimakvarter, en klimapark og stormflodssikring i bestræbelserne for at undgå oversvømmelser.

Med udgangspunkt i planen inviteres beboere omkring Esbjerg Rådhus og Strandbyparken i Spangsbjerggade til et aftenarrangement. I løbet af et par timer får deltagerne en kort introduktion til, hvad et klimakvarter er og hvordan rådhuskvarteret kan komme til at spille en rolle for at undgå oversvømmelser omkring Strandby Plads. Beboere fra Middelfart og Odense kommer for at dele erfaringer med at etablere klimavenlige løsninger. Arrangementet planlægges som en gåtur fra Esbjerg Rådhus med slutdestination i Strandbyparken, hvor en klimapark kan komme på tale. Gennem hele arrangementet bidrager konsulenter fra Rambøll med viden og sparring omkring løsningerne.

-.Jeg ser meget frem til mødet, hvor vi endelig kan komme ud og tale om elementerne i Klima- og risikostyringsplanen med de borgere, som kan blive berørt af vandet og mulige kommende tiltag, der skal forhindre oversvømmelser. Målet er at gøre Esbjerg robust, og det vil kræve mange forskellige tiltag. Dialogen omkring tiltagene tidligt i processen skal sikre, at vi får de bedste løsninger, siger formand for Plan & Miljøudvalget, Karen Sandrini.

Allerede torsdag aften er Karen Sandrini klar til at tale om vand igen, når Strandby Plads danner rammer om næste borgerarrangement. Her inviteres der til et kig tilbage på 1981, hvor området tæt på havnen stod under vand. Det historiske tilbageblik leveres af Jørgen Dieckmann Rasmussen, leder af Esbjerg Byhistoriske Arkiv, suppleret af filmklip fra dengang. Derefter præsenteres en mulig linjeføring til sikring af by og havn.