Af Jan Poulsen

Corona epidemien får endnu engang stor betydning for ledige i virksomhedspraktik og løntilskud.

Corona krisen lukker delvis samfundet ned, og det betyder også, at regeringen stopper for etableringen af nye virksomhedspraktikker og nye job med løntilskud. Alle nyttejob lukker helt ned.

Det er beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S), som har besluttet, at sætte den virksomhedsrettede beskæftigelsesindsats på vågeblus frem til og med den 31. januar 2021. Kun igangværende praktikker og løntilskud kan fortsætte, hvis den ledige selv ønsker det, oplyses der fra ministeriet.

Ledige skal fortsat stå til rådighed for arbejdsmarkedet og deltage i digitale samtaler med jobcentrene. Ledige kan fortsat deltage i opkvalificering, hvor undervisningen som udgangspunkt skal være digital.

-Det er nu, vi skal tage ansvar i fællesskab. Det er vigtigt, at ledige kommer i arbejde, men det er endnu mere vigtigt, at vi her og nu får stoppet smittespredningen. Jeg vil derfor hurtigst muligt ændre reglerne, så ingen ledige skal sendes i nye virksomhedspraktikker eller løntilskudsjob indtil den 31. januar, siger Peter Hummelgaard.

Hold kontakten til ledige

Sagsbehandlere i landets jobcentre får nu en vigtig opgave med at holde kontakt til de mest udsatte ledige. Det mener Annette Juul Jensen, seniorkonsulent i Cabi.

-Vi står midt i en global pandemi, som har taget hårdt på os alle. Det gælder måske især for de mest udsatte ledige, som har brug for stabilitet og kontinuitet i deres forløb. Det bliver nu afbrudt, og de mister måske netværk og vigtige kontaktflader, som de har ved at være på en arbejdsplads. Det kan måske skubbe til dårlige tanker, der i forvejen er forbundet med usikre tider, så derfor er det meget væsentligt at sagsbehandlerne holder en hyppig kontakt til de ledige, som har brug for det, siger hun.