Søndag den 21. februar havde ’Esvagt Preserver’ gennemført 30 års arbejde uden en eneste alvorlig arbejdsulykke. Indstilling og kultur gør en afgørende forskel.

Det var et markant jubilæum, ESVAGT fejrede, da standby-skibet ’Esvagt Preserver’ søndag den 21. februar rundede 30 års arbejde i Nordsøen uden en eneste fraværsskade – det, der i branchen er kendt som LTI.

Skibet, som har arbejdet for Maersk Oil/Total i samtlige 30 år, tørnede første gang ud i 1991 – det var før, Danmark vandt europamesterskabet i fodbold, og mens Warszawapagten stadig fandtes.

– Esvagt Preserver’ har igennem 30 år bevist, at en stærk sikkerhedskultur er det vigtigste element i at have en sikker arbejdsplads, siger DCEO Kristian Ole Jakobsen, ESVAGT:

– Præstationen sættes yderligere i relief af, at ’Esvagt Preserver’ har haft travlt gennem samtlige 30 år. Skibet har ikke blot opereret som standby-skib, men har alsidigt løst mange serviceopgaver knyttet til kontrakten. Et forsigtigt gæt vil være, at man har gennemført mere end 25.000 personoverførsler af vores kundes medarbejdere med vores specialdesignede FRB-både (ESVAGT Fast Rescue Boats) i løbet af de 30 år – professionelt, kompetent og sikkert – hver gang!, siger han.

Også fra kunden Total er der respekt og anerkendelse for bedriften.

– ESVAGT har bevist et engagement og en dedikeret indsats 24-7-365 til at opretholde en stærk sikkerhedskultur ombord. En kultur, der sikrer, at alle går sikkert hjem til deres familier, siger Sven Dalehaug, Head of Marine, Geomatics and Underwater ved Total

– Præstationen er et direkte resultat af, hvad det betyder at leve og ånde for sikkerhed – hver eneste dag. Vi har en god og stærk arbejdsrelation med skibet og ESVAGT, og præstationen er et bevis på, at åben dør-filosofi og god integration mellem team ESVAGT og team Total leverer usædvanlige resultater, siger han.

Et gruppe 3-skib som ’Esvagt Preserver’ vil typisk have to syvmands besætninger, som skifter med tre ugers mellemrum.

Med den naturlige udskiftning af medarbejderstaben, som der er over 30 år, anslår ESVAGT, at op mod 100 forskellige kolleger har taget tørn på ’Esvagt Preserver’:

– Et skib er kun så godt, som dets besætning, siger Asger Stürtzel Sørensen, Head of HSE i ESVAGT:

– Man må anerkende alle de mange gode kollegaer, som har sejlet på ’Esvagt Preserver’ gennem de seneste 30 år, for alle at have taget sikkerhedskulturen og dedikationen til sikkerhed helt ind under huden, siger han.