Af Sabrina Schmidt   Illustration: Arkitema

Nedrivningsvirksomheden Kingo flytter per 1. oktober ind hos NorSea Group på Esbjerg Havn, for at komme tættere på virksomhedens mange lokale samarbejdspartnere.

Det bliver Kingos afdelingsleder Niels Bøgedal, der kommer til at stå i spidsen for det nye kontor, der er placeret i NorSea Groups nyrenoverede kontordomicil.

– Der er en stor bygningsmasse samt skrotningsopgaver i Vest- og Sønderjylland, der står til nedrivning, og det vil vi selvfølgelig gerne hjælpe med på den korrekte og miljørigtig facon fortæller, Niels Bøgedal.

Det er ikke nyt for den erfarne Niels Bøgedal at opsøge og udbygge nye professionelle relationer. I sin tidligere stilling som administrerende direktør hos det svenske selskab Llentab A/S, startede han et dansk datterselskab, der blev Gazelle Virksomhed i både 2008 og 2009.

Kingo har tidligere udført flere store miljøsanerings- og nedrivningsopgaver blandt andet på Esbjerg Sygehus etape 5, hvor en omfattende miljøsanering blev foretaget. Af nye opgaver udfører Kingo totalnedbrydning af Hedelund Varmeværk i det østlige Esbjerg, hvor virksomheden er i gang med at skrotte kedler for DIN Forsyning.