Af Lene Memborg   Kilde: Samlino.dk

Forsikringsråd nummer ét lyder meget ofte, at du skal samle dine forsikringer hos det samme selskab for at opnå den billigste pris. Men en helt ny undersøgelse viser nu, at samlerabatten ikke altid er den billigste løsning.

For familier kan samlerabatten ikke betale sig, mens det for par bedst kan betale sig at samle alle forsikringer i et bestemt selskab. Det viser en ny undersøgelse fra samlino.dk.

Billigere for familier at undgå samlerabatten

Du og din familie kan spare 2300 kr. ved at sprede jeres forsikringer ud på flere selskaber frem for at vælge den billigste samlede familieløsning.

-Det er overraskende at se, at samlerabatterne ikke altid kan hamle op med at købe forsikringerne hver for sig. Det er temmelig  interessant og ikke mindst godt at vide, hvis man står og skal købe forsikringer, siger Mikkel Zimakoff, marketingdirektør i Samlino.dk.

Samlerabatten er god for unge par

Undersøgelsen viser dog også, at den billigste løsning for et par på 30 år uden børn er at vælge samlerabatten.

Den billigste løsning finder du og din kæreste hos IF Skadesforsikring, der kan levere en samlet løsning for 8211 kr. Dette tilbud inkluderer indbo-, hus-, ulykkes- og bilforsikring.

Samlerabatten sparer jer 588 kr.

Danskerne går glip af rigtig store besparelser

Rigtig mange kan spare penge ved at gå forsikringerne igennem og finde den bedste løsning.

Alligevel får mange af os det ikke gjort, blandt andet fordi vi finder det svært og besværligt at sammenligne forsikringstilbud. Hele 73 pct. af de danske forbrugere finder det ikke let at sammenligne sine forsikringer med tilbud fra andre selskaber, viser en ny rapport fra Epsi.

Mange danskerne er traditionelt loyale over for deres forsikringsselskab. Det nyder selskaberne godt af, da for få får tjekket mulighederne for, hvor store besparelser, de kan gøre sig ved at skifte selskab. Men måske burde man gøre det fast hver år i januar, sammen med det årlige lægetjek.

Pris for familie med to børn

Billigste løsning uden samlerabat: Ulykke hos Tryg + Indbo hos GF Forsikring + Bil hos NEXT + Husforsikring hos Alka = 15.902 kr. 

Den billigste samlede løsning med samlerabat: Alka* = 18.229

SelskabPris med samlerabat (kr.)
Alka*18.229
NEXT Forsikring18.509
Alm. Brand20.827
IF Skadeforsikring21.203
GF Forsikring21.320
Codan Forsikring22.040
Gjensidige22.500
Tryg Forsikring23.700
Købstædernes Forsikring23.779

Pris for par (to voksne på 30 år)

Billigste løsning uden samlerabat: Ulykke hos NEXT + Indbo hos GF Forsikring + Bil hos Alka = 8.799 kroner

Billigste løsning med samlerabat:  IF Skadeforsikring med samlerabat = 8.211 kroner 

SelskabPris med samlerabat
IF Skadeforsikring8.211
NEXT Forsikring8.993
Alka*9.425
Alm. Brand9.619
Gjensidige9.738
GF Forsikring9.878
Købstædernes Forsikring9.932
Codan Forsikring10.047
Tryg Forsikring10.896

*Hos Alka kan du ikke få samlerabat. Her er prisen angivet som den samlede pris for de enkelte forsikringer. 

Om undersøgelsen:

Data er indhentet på den enkelte forsikringsudbyders hjemmeside og er herefter bekræftet hos selskaberne. Selskaberne skal være åbne for alle forbrugere. Selskaberne skal have en tast-selv funktion, hvor det er muligt at indhente priser på de forsikringer, der indgår i analysen.