Af Redaktionen Foto: Poul Helt og private

I ESVAGT Seniorklub holder man fast i kollegaskabet – også efter afmønstring.

Amerikanske præsidenter er stadig præsidenter, når de har forladt Det Hvide Hus.

Sådan er det også for seniorerne i ESVAGT: Man behøver ikke en arbejdsplads for at blive ved med at være gode kolleger.

Sådan er selvforståelsen for ESVAGT Seniorklub, som er åben for alle tidligere og nuværende ESVAGT-medarbejdere over 60 år. Som et vers i klubbens egen slagsang understreger det: ”Selv om vi er holdt ved ESVAGT, er kontakten ikke slut”.

Og det var lige netop det, der var formålet med at stifte klubben, siger Per Kristensen, som i 2004 blev den første formand for ESVAGT Seniorklub:

-Vores daværende direktør Ovind H. Carlsson og Ole Andersen fra ejerkredsen mente, det var en skam, hvis man bare blev spredt for alle vinde, når man gik på pension fra ESVAGT. Så de bad nogle senior kolleger om at se på mulighederne for at etablere en klub for ESVAGT-seniorer, siger Per Kristensen.

Stærkt sammenhold

Siden har klubben været rammen om sociale arrangementer – udflugter, rejser og bowlingturneringer, m.m. Fremmødet er fint, og sammenholdet er intakt:

-Når vi er glade for vores arbejde, og det fylder en stor del af vores liv, så er det godt at kunne bevare en tæt relation til hinanden også efter arbejdslivet, siger Per Kristensen:

-Og kollegaskabet er nok særlig stærkt, når man arbejder til søs. Man er tæt sammen i ugevis, og man skal kunne stole på hinanden i kritiske situationer. Sådan et kollegaskab kan man ikke bare lade sig pensionere fra, siger Per Kristensen.

Udover events i eget regi er klubben også en fast del af rederiets frivillige hjælpere ved eksempelvis skibsdåb, Vestkystløb, åbent skib og andet. Opgaver, medlemmerne prioriterer:

-Vi modtager et sponsorat fra rederiet og vil gerne give tilbage. Så der mangler aldrig hænder, når vi kan hjælpe til, tilføjer han.

Der bliver hygget når de samles i Seniorklubben. Foto: Privat

Stor kvalitet

Rederiet er glad for at have en aktiv seniorklub for nuværende og tidligere kolleger:

-Det er et stort aktiv for ESVAGT at kunne trække på en seniorklub, siger Kristian Ole Jakobsen, DCEO i ESVAGT:

-Som virksomhed er det en meget vigtig kvalitet at kunne fastholde en god tilknytning til kolleger, også efter endt arbejdsliv. De har været med til at forme ESVAGT og skabe den succes, vi i dag bygger videre på, og de udgør en meget vigtig del af vores kultur og historie, og det er dejligt at se, at så mange fortsat nærer varme følelser for rederiet også efter, den tredje alder er nået, siger han.

FAKTA:

ESVAGT Seniorklub er for alle tidligere og nuværende ESVAGT-ansatte over 60 år. Klubbens medlemmer er fra 60 til 87 år. Der er knap 40 medlemmer af ESVAGT Seniorklub, fra Aalborg til Allinge og alt ind i mellem. Der er dog flest fra Esbjerg-området. Hvis et medlem af klubben falder bort, kan ægtefællen fortsat være medlem. Det koster et årligt kontingent at være medlem, og hertil en egenbetaling til events. Man melder sig ind ved at kontakte nuværende formand Olav Olsen eller kasserer Thomas Lilleøre.

Der er altid plads til masser af gode oplevelser og hygge. Foto: Privat