Af Redaktionen

I går var dagen, hvor turisterne igen måtte vende tilbage til Danmark efter måneders nedlukning på grund af covid-19.

Og det kunne i den grad mærkes ved færgeovergangen til Fanø, hvor køen af biler med tyske nummerplader voksede sig flere hundrede meter lang.

-Jamen dagen i går kan meget vel gå hen og have været den travleste dag i færgens historie, fortæller Jesper Maack, der er kommunikationschef for Molslinjen, der driver Fanø-færgen.

Færgeselskabet havde godt på fornemmelsen, at genåbningen af grænserne ville afføde en hel del ekstra trafik, og derfor tog selskabet også sine forholdsregler.

-I stedet for at åbne op ved fem-tiden, som vi plejer, havde vi besætningen sovende om bord på båden, og så åbnede vi ind til færgepladsen klokken 2.00 om natten. For hvis der kom mange turister på det tidspunkt, så ville vi begynde at sejle, siger Jesper Maack.

Og det gjorde der! Allerede klokken 01.05 holdt den første tysk-indregistrerede bil foran færgelejet. Klokken 02.00 begyndte de to færger Fenja og Menja at sejle i pendulfart mellem Esbjerg og Fanø.

-Vi har ganske enkelt suspenderet den normale fartplan. De to færger sejler bare løs, siger en tydeligvis glad Jesper Maack.

De to færger kan hver tage 35 biler ad gangen, og Molslinjen regner med, at de nok skal slå rekorden og fragte 2.000 køretøjer med.