Af Redaktionen

Efter sommerferien kører Esbjerg Kommune de første madspande ud. Derudover ændres tømningen af skraldet, fra hver uge til hver anden uge. Derfor skal husejere nu tage stilling til størrelsen af deres skraldespand.

Mere end 35.000 madspande skal bringes ud, og dertil kommer de skraldespande til restaffald, der eventuelt også skal skiftes, dette sker derfor i to omagnge.

– Fra august skal de første begynde at sortere madaffald i en særskilt madspand. Det glæder mig, at vores madaffald snart bliver lavet om til biogas, siger udvalgsformand for Teknik & Byggeudvalget, Søren Heide Lambertsen fra Esbjerg Kommune.

I anden etape følger Esbjerg Midtby og Ribe Midtby. Det sker i efteråret 2021.

Dog har borgerne i Ribe Midtby mulighed for frivilligt at benytte sig af fem nedgravede affaldsstationer, der åbnes for madaffald allerede fra august 2020.

Besked senest 1. juni

Ændringen kan for nogen betyde, at de får brug for en større skraldespand til restaffaldet. Derfor sender Esbjerg Kommune den 8. maj et brev til alle berørte husejere i e-boks.

Her vil der være brug for en tilbagemelding senest 1. juni, fra dem der ønsker at ændre størrelsen på deres skraldespand, fortæller Søren Heide Lambertsen.