Af Redaktionen

Mandag aften fremlagde regeringen sin finanslov, som er indgået med Radikale Venstre, SF, Enhedslisten, Kristendemokraterne og Alternativet.

Det betyder blandt andet et farvel til håndværkerfradraget. Dermed forsvinder i alt 600 millioner kroner fra danskernes konti allerede fra april 2022.

Indtil nu har man kunnet trække 12.900 kroner fra i skat hvert år for håndværksydelser og 6.400 kroner fra i skat til serviceydelser.

Det har danskerne gjort i stor stil. Omkring 500.000 har hvert år trukket beløb fra via de populære fradrag – tal, som sagtens kan være endnu højere i 2021, hvor satserne undtagelsesvist har været fordoblet.

I kroner og øre er det et anseeligt beløb, der nu forsvinder, hvis man har haft for vane at bruge håndværkerfradraget fuldt ud.

Finansminister Nicolai Wammen siger:

-Da Danmark blev ramt af coronakrise, tøvede regeringen ikke med at pumpe milliarder ind i økonomien for at skabe tryghed for danske lønmodtagere og virksomheder. Nu er dansk økonomi tilbage i utrolig god form, og der er brug for en strammere finanspolitik. Jeg er derfor meget tilfreds med, at vi er blevet enige om en ansvarlig og afbalanceret finanslov for 2022.