Af Redaktionen
2 forskellige skoleafdelinger i Esbjerg er nu ramt af Fnat. Både på  Rybners Handelsgymnasium i Grådybet Rybners Tekniske Gymnasium og Tekniske Skole på Spangsbjerg Møllevej melder eleverne om angreb af den kløende fnatmide.
Både bekymrede forældre og elever ønsker skolerne lukket ned, og miderne bekæmpet inden undervisningen genoptages, men det kommer umiddelbart ikke på tale, da man mener at der kun er tale om enkelte tilfælde, og samtidig har iværksat rengøring af møbler og inventar.
Mange elever frygter dog at tiltaget ikke er nok, og for mange elever betyder det nu, at de forebyggende søger læge, da behandling mod fnat er dyrt.
Mange andre skoler vælger at lukke ned, indtil miderne er udryddet, men det har man altså ikke valgt at gøre i Esbjerg. De elever der er smittede, skal blive hjemme en uge, og går dermed glip af undervisningen. De får ikke fravær under fnatangrebet, men pensum skal stadig læses op, og det kommer til at være på elevernes egen regning, da skolerne som nævnt ikke lukker ned til angrebene med miderne er overstået.
Lige nu er det højsæson for fnatmider, og en del andre skoler, herunder efterskoler, er også under angreb af den lille mide.