Af Lene Memborg 

Myretuen De Grønne Pigespejders hytte på spejder-øen i Marbæk, der stod færdig den sidste weekend i 1969, er ved at være en gammel dame. Men nu hvor hun har fået en tiltrængt ansigtsløftning, kan hun sagtens tage 50 år mere, og naturligvis skal det fejres!

Hytten er nemlig igennem det sidste års tid blevet renoveret, og har fået nyt køkken og bad/toilet, så faciliteterne i dag er væsentlig mere tidssvarende end da man byggede hytten tilbage i 1969. Hytten er en af flere hytter der ligger samlet på Øen i Marbæk plantage.

Det markeres med en fest på dagen med inviterede gæster fra gruppen, andre DGP’er i Esbjerg og opland, regionen og korpset.

Men spejderne lover at der vil være masser af aktiviteter for alle – også til dem der bare gerne vil ud og se hytten. Det foregår fra kl.15.00-17.00 og spejderne byder naturligvis også på en lille forfriskning

Esbjerg Kommune ejer grunden og de enkelte spejdergrupper ejer så hytten og ”lejer grunden” af kommunen. Efter fejringen og ansigtsløftningen er det DGP Esbjergs håb, at de selv kommer til at bruge hytten endnu mere til deres egne spejdere, der iøvrigt er en støt voksende gruppe. Men naturligvis vil andre spejdere, foreninger, skoler, studiegrupper kunne benytte sig af den skønne placering midt i Marbæk plantage – og midt i Nationalpark Vadehavet!

Et stort ønske der er fra spejderne er at kunne få mulighed om økonomisk støtte til blandt andet en ny flagstang ved hytten.

 

[smartslider3 slider=51]