Af Redaktionen

Siden i fredags har Garmin været ramt af et hackerangreb. Russisk hackergruppe siger nu, at de står bag angrebet.

Selskabet Garmin skal betale intet mindre end det der svare til 64 millioner kroner for at genåbne it-systemer, der siden sidste uge har været angrebet, skriver branchemediet Computerworld.

Angrebet har ramt millioner af mennesker, der anvender Garmins gps-enheder. Vi ser dagligt både løbere og cyklister fra hele verden, der bruger Garmins gps.

Garmin har ikke bekræftet, at bagmændene er Evil Corps, eller at selskabet er blevet bedt om at betale penge for at få rettet op på systemerne. Men lørdag kunne selskabet i en besked fortælle, at det på grund af problemer ikke var muligt at få adgang til nogle systemer.

”Vi arbejder på at genetablere vores systemer så hurtigt som muligt og beklager for ulejligheden,” skrev Garmin på deres hjemmeside.

Computerworld skriver, at det ifølge magasinet Bleeping Computer er den såkaldte ransomware ‘Wasted Locker’, som Garmin er blevet ramt af.

Ved ransomware spærrer en gerningsmand i en form for digital kidnapning for den retmæssige brugers adgang til et it-system. Adgangen kan gives igen ved udbetaling af en løsesum, på engelsk ‘ransom’ – deraf navnet.

Garmin har oplyst, at der ikke er tegn på, at ‘nedbruddet har ramt’ brugernes data inklusive data om aktiviteter, betalinger og andre personlige oplysninger.