Af Redaktionen
Her er Heartlands 7 aktuelle navne til TALKS-programmet på sommerens festival!
Heartland offentliggør i dag de første syv aktuelle navne til TALKS-programmet på sommerens festival. Udover den verdensberømte canadier Steven Pinker, der skal tale om verdens positive historier, får festivalen også besøg af supermodellen Andreea Diaconu, Svend Brinkmann, trafficking-eksperten Monica Boseff, Lone Frank, Christian Groes og den amerikanske stjernefilosof Rebecca Goldstein.
Steven Pinker: Is humanity progressing?
Harvard-psykologen Steven Pinker vil gæste Heartland 2020 til en talk under titlen Is Humanity Progressing?
Steven Pinker er en af de mest indflydelsesrige intellektuelle i verden, og han er forfatter til flere bøger om verdens overordnede udvikling. I modsætning til majoriteten af internationale meningsdannere fokuserer han i sit arbejde på de positive udviklinger i verden f.eks. vold, sundhed og demokrati. De sidste par år har især tre bekymringer fyldt i medierne – klimaforandringer, Syrien og vestens politiske deroute (Trump, Brexit, Kina, Rusland mm). Det er derfor oplagt at spørge Pinker, om vi stadig har grund til at være optimistiske på fremtidens vegne?
Pinker, der til dagligt er professor i psykologi ved Harvard University, har været nævnt som en af jordens mest betydningsfulde intellektuelle både af Time Magazine og af Foreign Policy’s World’s Top 100 Public Intellectuals, hans bøger har ligget på bestsellerlisterne og han har været nomineret til en Pulitzer-pris.
Programchef Rasmus Quistgaard udtaler:
”Vi har forsøgt at få Steven Pinker til Danmark lige siden festivalen startede, fordi han er en af verdens vigtigste stemmer. Udover de bekymringer vi alle sammen har for klimaets udvikling og udviklingen i Syrien, er Pinker nemlig også i stand til at hæve blikket og konstatere, at verden på en række punkter alligevel aldrig har været bedre.”
”I en tid hvor medierne med deres fokus på negative nyheder fortæller os at vi skal være bange, er det fantastisk vigtigt at beskrive, at nogle ting i verden faktisk går godt. Hvis vi kun fokuserer på de ting, der gør os vrede og bange, får vi politikere, der udnytter disse følelser, og det bliver verden ikke bedre af”.
Samtalen modereres af Frederik Stjernfelt, der udover at være forfatter til en række anmelderroste bøger også er professor ved AAU, skribent for Weekendavisen og medlem af Det Danske Akademi.
Lone Frank & Christian Groes: Datingens tidsalder – hvad bliver der af kærligheden?
Med nye datingapps og flygtige forhold er forestillinger om kærlighed og parforhold under forandring. Under overskriften Datingens tidsalder – hvad bliver der af kærligheden? vil videnskabsjournalist Lone Frank og antropolog Christian Groes i en talk angribe emnet fra den naturvidenskabelige og den samfundsvidenskabelige vinkel. Frank og Groes vil blandt andet kommentere eksempler fra programmet ”Gift ved første blik”.
Videnskabsjournalisten og forfatteren Lone Frank har etableret sig som en af Danmarks betydeligste videnskabsjournalister via sine bøger, foredrag og radioprogrammer og er kendt som en markant meningsdanner inden for sundhed, medicin, teknologi og etik.
Hjernens forhold til lyst, sex og kærlighed har også været hovedtemaer i hendes bøger.
Christian Groes er en prisvindende kønsforsker og antropolog, og han har markeret sig med en række bøger og artikler i internationalt anerkendte tidsskrifter om emner som køn, erotisk kapital og dating. Siden sin udgivelse af debatbogen Sex i grænselandet i 2006 har han jævnligt deltaget i offentlige debatter i medierne. Netop nu er han i gang med at lave det første omfattende studie af sugardating sammen med kolleger fra Aarhus Universitet og fra Reden Ung/Reden København.
Rebecca Goldstein & Svend Brinkmann: How do we modern people make sense of our lives?
Den danske psykolog og forfatter Svend Brinkmann møder det amerikanske fænomen Rebecca Goldstein for første gang på Heartland 2020 i en talk under overskriften How do we modern people make sense of our lives?, hvor de vil diskutere hvor vi moderne mennesker egentlig henter mening i vores tilværelse fra.
Rebecca Goldstein er lidt af et fænomen i USA og en af de højst dekorerede filosoffer i verden. Hun har udmærket sig både ved at skrive romaner og ved en karriere på amerikanske eliteuniversiteter. Hendes områder er religion, filosofi, kunst og grundlæggende hverdagsspørgsmål såsom hvordan vi mennesker oplever mening (og meningsløshed).
Hun har gennem sin karriere modtaget et hav af priser for sit arbejde som f.eks. The Genius Award i 1996, Humanist of the Year i 2011, og i 2015 fik hun overrakt en National Humanities Medal af præsident Barack Obama.
Den prisvindende professor Svend Brinkmann har markeret sig i medierne som en af de mest toneangivende forfattere i Danmark inden for psykologi. Hans forskning går på tværs af psykologi, filosofi og kulturanalyse, og han har skrevet talrige populære og videnskabelige bøger om selvrealisering, identitet, stress og pædagogik, som topper bestsellerlisterne gang på gang. Han har bl.a. skrevet om, hvor man skal indrette sig for at kunne stå fast på det, der er væsentligt og meningsfuldt, i bogen Gå glip, der er en del af hans bestseller-trilogi. Hans arbejde har indbragt ham en række priser og legater, som f.eks. DR’s formidlingspris Rosenkjærprisen og Gyldendals formidlingspris sammen med forskeren Lene Tanggard.
Monica Boseff & Andreea Diaconu: How does human trafficking work?
Menneskehandel er en af de største ulovlige forretninger i verden, hvor bagmænd sælger mennesker med henblik på at udnytte dem til egen fortjeneste. Men menneskehandel og tvangsarbejde er andet og mere end kvinder, der bliver handlet til prostitution, og det foregår også i vore egne samfund. Grundlægger af Open Door Foundation, der er Europas vigtigste center for trafficking-ofre, Monica Boseff møder hver dag ofrene, og til næste sommer kan hun opleves på Heartland i en talk sammen med modellen Andreea Diaconu, der er ambassadør for centret.
Monica Boseff er grundlægger og direktør for Open Door Foundation, der arbejder for at beskytte ofre for menneskehandel. Hun er den drivende kraft bag Europas vigtigste krisecenter, der er specialiseret i de kvindelige ofre for menneskehandel i Bucharest i Rumænien. Her ydes medicinsk, psykologisk og social hjælp til ofrene. Som en del af processen har Monica Boseff også designet og implementeret et jobtræningsprogram i samarbejde med kaffekæden Starbucks Coffee, som hyrer Open Door-kandidater. I 2014 modtog hun The Trafficking in Persons Report Hero Award for hendes utrættelige arbejde med at skabe bedre vilkår for ofre for menneskehandel.
Den internationalt anerkendte model Andreea Diaconu (Andreea ”Diddy”) har været på forsider af magasiner i Frankrig, Rumænien, Rusland, Spanien og Schweiz. Ud over modelkarrieren har Andreea Diaconu også markeret sig med sit filantropiske og sociale arbejde som en central stemme i kampen mod bl.a. racisme og homofobi i hendes hjemland. Hun samarbejder desuden med Open Door Foundation om at bekæmpe menneskehandel i Rumænien, hvor hun har hjulpet med at fundraise, så foreningen har råd til advokater, psykologer og terapeuter til ofrene. Udover sit arbejde mod human trafficking reflekterer hun også offentligt over hvordan såkaldte stjerner fra modelbranchen, Hollywood eller musikbranchen både kan gøre gavn og slå sig på at engagere sig i socialt arbejde.
Heartland Talks er skabt i samarbejde med en række af Danmarks stærkeste forlag, bl.a. Gyldendal, People’s Press, Lindhardt & Ringhof og Informations Forlag.